Fotbalistele Constanţei vor înfrunta Vulpiţele Galbene şi Zimbrul în Liga a II-a

224
Fotbalistele Constanţei vor înfrunta Vulpiţele Galbene şi Zimbrul în Liga a II-a - 1-1659944679.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, în ultima şedinţă, componenţa Ligilor I şi a II-a feminine pentru sezonul competiţional 2022/2023.

Echipa FCV Farul Constanţa, care se bazează pe un nucleu de jucătoare de la Selena SN, este repartizată în Seria 1 a Ligii a II-a, alături de Vulpiţele Galbene Roman, CN „Nicu Gane” Fălticeni, Vasas Femina 2, Măgura Bacău, FCSB, Zimbrul Tulcea, Chindia Târgovişte, Juniorul Bucureşti şi ProSport Football Academy.

În total, 20 de echipe se vor duela, în acest sezon, pentru promovarea în prima ligă.

De asemenea, în urma neînscrierii în Liga I a echipei Heniu Prundu Bârgăului, locul vacant a fost completat, conform regulamentului, de una dintre echipele care retrogradase la finalul sezonului trecut. Astfel, Universitatea Galaţi, echipa retrogradată cu cea mai bună linie de clasament în campionatul precedent, are drept de participare în sezonul 2022/2023.

Liga I va debuta pe 28 august, la start urmând a se alinia 12 echipe: FC Universitatea Cluj (parteneriat cu U Olimpia Cluj), Politehnica Timişoara, CSM Alexandria, Fair-Play Joc Cinstit, Vasas Femina, Piroş Security Arad, Ladies Târgu-Mureş, Fotbal Feminin Baia Mare, Banat Girls, Universitatea Galaţi, Csikszereda Miercurea Ciuc şi Carmen Bucureşti.

Campionatul se va desfăşura în sistem tur - retur, ocupantele locurilor întâi din Seriile 1 şi 2 urmând a promova direct, la finalul sezonului, în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor 10 din cele două serii vor retrograda direct în Liga a III-a.

XXX

Reprezentativa feminină de fotbal a României are programate, luna viitoare, ultimele două jocuri din campania de la calificare la Campionatul Mondial din 2023, ambele în deplasare.

Tricolorele se vor reuni în data de 28 august, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, unde se vor pregăti până pe 31 august, când este programată deplasarea în Lituania. Meciul cu reprezentativa ţării gazdă se va desfăşura pe LFF Stadionas din Vilnius, de la ora locală 19.00, informează Federaţia Română de Fotbal.

După partida cu Lituania, delegaţia tricoloră se va deplasa în Italia, unde se va disputa meciul de încheiere al campaniei. Partida cu selecţionata Italiei se va desfăşura pe 6 septembrie, în oraşul Ferrara, pe stadionul „Paolo Mazza”, unde evoluează echipa din Serie B SPAL. Ora de disputare a jocului va fi anunţată în perioada următoare.

Foto: Facebook / Selena Constanţa - Fotbal feminin

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4665 secunde