În week-end, la Târgu Neamţ, turneul al doilea de play-off

Frontiera Tomis Constanţa dă asaltul final în Campionatul Naţional de oină

173
Frontiera Tomis Constanţa dă asaltul final în Campionatul Naţional de oină - 24085234449390620694442571327755-1631182281.jpg

Articole de la același autor

Echipele de oină din România se pregătesc pentru asaltul final în Campionatul Naţional. În week-end, la Târgu Neamţ, este programată etapa decisivă, iar cel mai aşteptat duel va fi cel dintre ACS Frontiera Tomis Constanţa şi Biruinţa Gherăeşti.

Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Târgu Neamţ şi CSS Târgu Neamţ, organizează, sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 9.00, pe stadionul „Cetatea” din Târgu Neamţ, Campionatul Naţional de oină - seniori (masculin), turneul al doilea de play-off.

Echipele participante la competiţie sunt ACS Frontiera Tomis Constanţa, CS Biruinţa Gherăeşti (judeţul Neamţ), CS Olteni (judeţul Teleorman), CS Stejarul Pârcovaci (judeţul Iaşi).

Clasament provizoriu: 1. CS Biruinţa Gherăeşti (25 puncte), 2. ACS Frontiera Tomis Constanţa (25 p), 3. CS Olteni (17 p), 4. CS Stejarul Pârcovaci (17 p).

Echipele aflate la egalitate de puncte sunt departajate de rezultatele obţinute în meciurile directe.

Învinsă în primul turneu de play-off de la Buşteni, Frontiera Tomis şi-a luat rapid revanşa în faţa Biruinţei Gherăeşti în Cupa Federaţiei de la Frasin. Constănţenii îşi doresc mult să tranşeze în favoarea lor şi turneul din week-end şi să demonstreze că, la ora actuală, ora exactă în oină se dă de pe litoral.

„Turneul al doilea de play-off este ultima etapă a Campionatului Naţional de seniori. Toate meciurile vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a federaţiei. Intrarea la eveniment este liberă, cu respectarea măsurilor impuse de combaterea răspândirii virusului Covid-19”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

XXX

Dacă la primul turneu de play-off rezultatele au contat pentru alcătuirea clasamentului ediţiei inaugurale a Cupei Buşteni, cu ocazia turneului al doilea de play-off, vor fi acordate şi premiile pentru Trofeul „Ion Creangă”, ediţia întâi.

Astfel, clasamentul întocmit numai cu rezultatele din acest turneu vor fi luate în calcul pentru acordarea acestui trofeu.

Trofeele vor fi acordate de către Federaţia Română de Oină şi Primăria şi Consiliul Local Târgu Neamţ.

„Dorim, astfel, să cinstim memoria uneia dintre cele mai importante personalităţi care au jucat oină, îndrăgitul povestitor Ion Creangă.

În scrierile sale, acesta a consemnat faptul că, de multe ori, lipsea de la serbările şcolii, preferând să se joace pe toloacă cu un băţ şi o minge. Cea mai interesantă referire este cea legată de absenţa lui Nică, alături de alţi copii, de la serbarea dedicată începerii construcţiei Şcolii Domneşti de la Piatra Neamţ”, a explicat preşedintele Nicolae Dobre.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde