GALERIE FOTO. Constanța-i fruntea! Cupa României a poposit pe litoral

695

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud a învins, aseară, la Constanța, la capătul unui meci dramatic, pe SCM Politehnica Timișoara, cu scorul de 23-21 (11-12), în finala Cupei României, și își adjudecă primul trofeu important din istoria clubului. Totodată, echipa de pe litoral și-a asigurat prezența în ediția viitoare a Cupei EHF. 


Bănățenii au avut un început de meci mai inspirat, iar în minutul 25, conduceau cu 12-8. A fost momentul în care antrenorul Constanței, Sandu Iacob, l-a aruncat în luptă pe macedoneanul Velko Markoski, aflat "într-un picior" după întinderea suferită în debutul meciului cu Steaua, din semifinale. Acesta trece eroic peste dureri și nu mai părăsește terenul până la final. 


În primul sfert de oră al reprizei secunde, apărarea constănțeană devine agresivă, oaspeții comit tot mai multe greșeli, Stevan Vujovic și Dejan Malinovic profită și, ajutați și de paradele lui Nikola Mitrevski (13 intervenții), constănțenii reintră în avantaj (au condus cu 1-0 în primul minut), în minutul 44, 17-16, după un gol reușit de același Malinovic. 


Constănțenii rup ritmul pe final și trofeul e tot mai aproape. Însă, așa cum ne-au obișnuit echipele din Constanța, deznodământul a fost așteptat cu sufletul la gură până la ultima secundă. La scorul de 22-19, HCDS încasează două goluri în 10 secunde, iar ultimele nouă secunde erau capitale. Cutura repune mingea, Vujadinovic ia o acțiune solitară spre poarta adversă, driblează unul, doi, trei adversari și marchează golul victoriei, în ultima secundă! Sala explodează, trofeul rămâne la Constanța! 


"Este un sentiment nou pentru mine, sunt foarte bucuros. Rezultatul este urmarea muncii pe care am efectuat-o până acum. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și care ne-au ajutat să trecem peste toată această presiune", a declarat la finalul partidei antrenorul Sandu Iacob, aflat la primul trofeu câștigat în cariera de antrenor. 


Au marcat pentru HCDS Constanța: Stevan Vujovic (5), Nikola Crnoglavac, Zoran Nikolic (câte 4), Dejan Malinovic (3), Dalibor Cutura, George Buricea (câte 2) Laurențiu Toma, Predrag Vujadinovic și Mihai Rohozneanu (câte 1). 


Este al doilea trofeu care ajunge la Constanța de când HC Dobrogea Sud a luat ființă, după Supercupa României câștigată în această vară, în dauna celor de la Dinamo București. 


În urma acestui succes, HC Dobrogea Sud Constanța are asigurată prezența în viitoarea ediție a Cupei EHF, a doua ca valoare din Europa. 


"Mă bucur foarte mult pentru că am putut organiza acest eveniment la Constanța, în fața unui public atât de călduros. Partida cu Timișoara a fost una foarte grea, eram conștienți că ne vor da o ripostă pe măsură. Însă, în final, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de faptul că am reușit să cucerim acest trofeu și că vom fi prezenți, la anul, în cupele europene", a declarat extrema Laurențiu Toma. 


Dacă marele trofeu a revenit HCDS-ului, premiile individuale au fost câștigate de jucătorii de la SCM Politehnica Timișoara: Cristian Fenici a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei, dar și cel mai bun jucător al turneului, în timp ce sârbul Filip Marjanovic a câștigat trofeul pentru golgeterul competiției. Premiile au fost înmânate de către primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și una din cele mai bune handbaliste pe care le-a avut România vreodată, Cristina Vărzaru, câștigătoare de patru ori a Ligii Campionilor, cu Viborg. 


Tot ieri, în finala mică, CS Minaur Baia Mare a învins-o pe Steaua București, 26-24 (15-11). 


Reamintim că, sâmbătă, SCM Politehnica Timișoara reușise să o învingă pe CS Minaur Baia Mare, cu 30-28 (15-13), iar HC Dobrogea Sud o bătea pe Steaua București, scor 30-26 (14-10). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3895 secunde