Galerie foto. Portugalia, regina Europei pentru prima dată în istorie

135

Articole de la același autor

Trofeul câștigat aseară este rodul unei munci titanice de echipă. Reprezintă totodată recompensa faptului că lusitanii și-au dorit și au crezut mai mult în șansa lor de a câștiga trofeul. Un trofeu dedicat tuturor portughezilor și tuturor jucătorilor care au făcut istorie de-a lungul timpului pentru această națională, începând cu marele Eusebio, Chalana, Jordau, Rui Costa sau Figo.


Partida a început cum nu se putea mai rău pentru Portugalia. În minutul 8, Dimitri Payet are o intrare foarte dură, chiar telefonată, direct în genunchiul lui Cristiano Ronaldo, pe ligamente, precizie franțuzească. Atacantul lui Real Madrid urlă din toți rărunchii însă arbitrul Clattenburg nu dictează nici măcar fault. Ronaldo iese într-un picior, reintră pe teren bandajat, dar 10 minute mai târziu părăsește terenul pe targă, în lacrimi, în aplauzele întregului stadion. Ieșea de pe teren legenda, omul ambițios plecat din sărăcie care toată viața și-a dorit să devină cel mai bun. Portugalia rămâne fără lider, însă nu își pierde speranța. Portarul Rui Patricio reușește meciul vieții și închide poarta magistral timp de 90 de minute. Cu 5 minute înainte de final, selecționerul Fernando Santos produce o mutare de geniu, cu gândul la prelungiri. Întroduce un atacant de careu, pe Eder, care să nu le mai permită fundașilor francezi să urce. Și schimbarea dă roade, puternicul atacant câștigă toate duelurile cu Umtiti, proaspăt transferat la Barcelona, și ține mingea în terenul francezilor cât de mult poate. Minutul 109 al partidei va rămâne veșnic în inimile tuturor portughezilor. Eder se luptă cu fundașii francezi, reușește să se desprindă de Koscielny, închide ochii și reușește un trasor de zile mari, de la 25 de metri, fără nici o șansă pentru Hugo Lloris. Chiar dacă Franța a presat Portugalia s-a apărat și a câștigat trofeul, pentru prima dată în istoria ei.


Portugalia: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro - William Carvalho - Renato Sanches (Eder, min. 87), Adrien Silva (Moutinho, min.66), Joao Mario - Nani, Ronaldo (Quaresma, min.25). Selecționer: Fernando Santos
Franța: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko (Martial, min.110), Griezmann, Payet (K.Coman, min.58) - Giroud (Gignac, min.78). Selecționer: Didier Deschamps.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4974 secunde