Gimnastele constănțene, performanțe excelente la Naționalele de juniori

319

Articole de la același autor

La Sala Polivalentă "Nadia Comăneci" din Onești, au avut loc Campionatele Naționale de gimnastică artistică ale juniorilor l  (nivel 5 și 6) și ll (nivel 3 și 4), masculin și feminin.

Constanța a fost prezentă doar în probele feminine, cu sportive legitimate la CS Farul (antrenori Camelia Voinea, Carmen Traicu, Florin Uzum; coregraf Gabriela Păun) și CSS 1 (antrenori Sorin Bechir, Mirela Szemerjai, Petruța Marcu, Mădălina Hârbu, Cătălina Meran, Ciprian Crețu; coregraf Mihaela Lintzmaier).

Concurența a fost una acerbă, compusă din cele mai valoroase sportive din țară la aceste categorii, incluzând gimnaștii/gimnastele din cadrul programului "Țară, țară, vrem campioane!", inițiat de Mariana Bitang și Octavian Belu.

În concursul junioarelor ll, nivel 3, echipa CSS 1 Constanța, formată din Iulia Dutceac, Delia Ivanciu, Ana Lala și Alexandra Panait, s-a clasat pe locul 3, cu un total de 155.900 puncte, fiind depășită doar de CNS Cetate Deva ll (160.625) și Dinamo București (158.675). Garnitura secundă a CSS 1, compusă din Ioana Cristea, Denisa Cioc, Andreea Toma și Cristina Roxana, a terminat pe locul al cincilea.

La junioare ll, nivel 4, CSS 1 (Evelina Oprea, Amalia Petre, Shakira Cantaragiu, Andreea Preda) a câștigat concursul pe echipe (148.650 p), devansând pe CSA Steaua București (145.750) și Dinamo București (143.350). În concursul individual compus, laurii au revenit Sabrinei Maneca Voinea, de la CS Farul, cea mai bună la sărituri, bârnă și sol, cu cele mai mari note din întregul concurs. Gimnastele de la CSS 1 au fost foarte aproape de podium: Amalia Petre - locul 4 și Shakira Cantaragiu - locul 8. În probele pe aparate, Amalia Petre a mai terminat pe locul doi la sărituri.

Gimnasta de la CS Farul Maria Ceplinschi a câștigat proba de individual compus la junioare l, nivel 5, după ce a terminat pe primul loc în probele de sărituri, paralele și sol și pe locul secund la bârnă.

La junioare l, nivel 6, CSS 1 (Gabriela Toader și Alexandra Patriche) s-a clasat pe locul trei, iar Silviana Sfiringu (CS Farul) a încheiat pe locul secund proba de individual compus, fiind cea mai bună în proba de sărituri, a doua la sol și a treia la paralele și bârnă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8232 secunde