Haltere / Decizie radicală! Nicu Vlad, suspendat pe viaţă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în scandalul dopingului

206
Haltere / Decizie radicală! Nicu Vlad, suspendat pe viaţă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în scandalul dopingului - 1-1655385395.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţie Române de Haltere, fostul campion olimpic Nicu Vlad, şi maghiarul Tamas Ajan, ambii foşti conducători ai Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), au fost suspendaţi pe viaţă, joi, 16 iunie, de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, din cauza implicării lor în cazuri de dopaj, transmite agenţia AFP.

Camera antidoping a TAS i-a suspendat pe viaţă pentru implicarea lor „în manipularea procesului de control antidoping sşi complicitatea lor la încălcarea regulamentului antidoping internaţional în cazul mai multor halterofili, pe o perioadă de mai mulţi ani, începând cu 2012”, a precizat Tribunalul de la Lausanne.

Vlad şi Ajan s-au aflat în centrul unui mare scandal de dopaj şi corupţie, după ce canalul german ARD a declanşat o anchetă în cascadă în ianuarie 2020. ITA, căreia IWF i-a delegat conducerea programului său antidoping, a identificat 146 de cazuri suspecte în perioada 2009-2019, aminteşte organizaţia într-un comunicat distinct, în care atribuie rolul de complicitate şi uz de fals foştilor conducători ai IWF şi ai federaţiilor lor naţionale.

Foto: Facebook / Federația Română de Haltere 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5928 secunde