Haltere / Loredana Toma, aleasă cea mai bună sportivă europeană a anului 2021

93
Haltere / Loredana Toma, aleasă cea mai bună sportivă europeană a anului 2021 - 1-1653393133.jpg

Articole de la același autor

În urma unui sondaj al Federației Europene de Haltere, pentru titlul de cea mai bună halterofilă din Europa, sportiva română Loredana Toma a primit cele mai multe voturi - 1.629. Este triplă campioană europeană în 2021 și deținătoarea recordului european la stilul smuls, în limitele categoriei 64 kg, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Contracandidatele sale au fost Emily Jade Campbell (Marea Britanie), Elena Cîlcic (Rep. Moldova), Saziye Edorgan (Turcia), Liana Ghiurjian (Armenia), Solfrid Koanda (Norvegia), Alina Maruşciak (Ucraina), Nina Streckx (Belgia), Patricia Caroline Strenuous (Suedia) și Dora Meriama Tchakounte (Franţa).

La masculin, titlul de cel mai bun halterofil european din 2021 i-a revenit georgianului Laşa Talahadze, campion european, mondial și olimpic în 2021, deţinătorul recordurilor la smuls, aruncat și total la cat. +109 kg, cu 4.750 de voturi.

Loredana Toma își va primi trofeul în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 100-a ediţii a Campionatelor Europene pentru seniori, vineri, 27 mai, la Tirana (Albania).

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / European Weightlifting Federation 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3739 secunde