Handbaliştii de la CSM Constanţa vor evolua direct în grupele EHF European League

127
Handbaliştii de la CSM Constanţa vor evolua direct în grupele EHF European League - fond-handbal-1720612240.jpg

Articole de la același autor

În oraşul Constanţa handbalul a fost întotdeauna o disciplină aflată la înălţime, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. La masculin a fost la început HCM Constanţa, transformată apoi în Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, iar acum ne mândrim cu CSM Constanţa, o formaţie redutabilă.

Handbaliştii de la malul mării au făcut o stagiune trecută de excepţie în „Liga Zimbrilor” şi şi-au câştigat dreptul de a evolua din nou în cupele europene, acolo unde, în sezonul trecut, au avut evoluţii încântătoare.

După un parcurs excepțional în stagiunea trecută, CSM Constanța își asigură un loc pe tabloul principal al competiției EHF European League, în care au fost incluse deja 22 de echipe. Li se vor alătura alte 10 echipe, câștigătoarele turului preliminar, pentru un tablou final de 32 de echipe, care vor fi împărțite în 6 grupe.

Tragerea la sorți a componenței grupelor va avea loc pe 19 iulie. CSM Constanța face parte din urna a 2-a valorică, alături de celebra THW Kiel, bronzul ultimei ediții a Ligii Campionilor, sau vechea cunoștință MOL Tatabanya, echipe pe care le va evita în faza grupelor. Cei mai puternici adversari posibili pot veni din prima urnă, deținătoarea trofeului, Flensburg-Handewitt, FC Porto, Montpellier, Nexe, Gudme, Kadetten Schaffhausen, Bidasoa Irun, IK Savehof, dar și din urna a 3-a, precum Sporting Lisabona sau Fenix Toulouse, cărora li s-ar putea adăuga echipe redutabile din calificări, printre care MT Melsungen, VfL Gummersbach, Granollers, ABC de Braga sau Bjerringbro-Silkeborg.

Meciurile din faza grupelor se vor disputa 8, 15, 22 și 29 octombrie, 19 și 26 Noiembrie. Primele două clasate se vor califica în Main Round, sistemul competițional fiind același din sezonul trecut, cu play-off, sferturi de finală și Final 4.

Ne aşteaptă aşadar un parcurs senzaţional al băieţilor de la malul mării atât în campionatul intern, cât şi în cupele europene.

Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanţa a fost la fiecare meci din stagiunea trecută neîncăpătoare şi cu siguranţă acest lucru se va întâmpla şi acum.

Suporterii de pe litoral au dovedit că ştiu să facă o atmosferă incendiară la fiecare partidă şi tocmai din acest motiv orice echipă care a păşit pe parchetul din Sala Sporturilor a avut mari probleme.

CSM Constanţa beneficiază de un lot bun, cu handbalişti de mare experienţă, dar şi cu un antrenor plin de entuziasm în persoana lui George Buricea, cel care, totodată, este şi selecţionerul echipei naţionale de handbal a României.

Aşadar, suporterii constănţeni se vor bucura şi în această stagiune de meciuri tari la malul mării, dar şi în deplasare, pentru că galeria constănţeană este devotată şi însoţeşte echipa peste tot prin Europa.

Chiar dacă vor avea parte de un parcurs intens în cupele europene, cu siguranţă că handbaliştii de la CSM Constanţa nu vor neglija nici competiţia internă, acolo unde în sezonul trecut au încheiat pe locul al doilea, în spatele celor de la Dinamo Bucureşti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4394 secunde