Handbalul pe plajă, un sport care a luat avânt

150
Handbalul pe plajă, un sport care a luat avânt - handbal-1472487339.jpg

Articole de la același autor

În weekend-ul recent încheiat, pe plaja Perla din Venus, a avut loc a treia ediție a turneului național de handbal pe plajă, eveniment organizat de Federația Română de Handbal în parteneriat cu, Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța și Asociația Județeană de Handbal Constanța. Echipele au fost premiate cu premii costând în produse de întreținerea corporală de la sponsorul FA.

La eveniment au participat peste 150 de sportivi juniori, numărul lor fiind într-o creștere apreciabilă față de primele două ediții. Totodată, turneul a fost și un criteriu de selecție pentru loturile naționale. Până în acest moment, România a luat parte doar la Campionatele Europene de tineret la handbal pe plajă, unde a obținut locul 11 la feminin și locul 14 la masculin, iar acum se dorește alcătuirea naționalelor de seniori pentru Campionatul European din 2017 din Croația.

În competiția destinată juniorilor l (masculin), prima poziție a fost ocupată de CSS1 Constanța l, urmată de CS "Axiopolis" Cernavodă și CSS1 Constanța ll. La junioare, CSS Medgidia a fost cea mai valoroasă echipă, în fața celor de la CS Perla Murfatlar și CS Laguna Năvodari.

"Handbalul pe plajă a luat un avânt pe tot globul în ultimii ani și va deveni sport olimpic. România, țară unde handbalul este sport național, trebuie și se va mula pe aceste tendințe. Ne dorim să fim permanent în atenția publicului larg, inclusiv în timpul verii, când în mod normal sezonul indoor este încheiat. Handbalul pe plajă este un sport dinamic și distractiv, iar acest lucru cred că va atrage mulți practicanți și fani în România", a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu.

Principalele diferențe față de handbalul în sală: se joacă doar două reprize de 10 minute, suprafața este mai mică (27x12 metri), 4 jucători de echipă (3 jucători de câmp+1 portar), există procedee tehnice individuale care se punctează dublu (aruncarea din piruetă 360 grade, aruncarea din aeriană, penalty-ul, golul portarului, aruncarea jucătorului specialist - cel care înlocuiește portarul).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1911 secunde