Handbalul românesc, îndoliat! A murit Mircea Costache

249
Handbalul românesc, îndoliat! A murit Mircea Costache - doliu-1455640807.jpg
Fostul mare handbalist român Mircea Costache, dublu campion mondial (1961 și 1964) și câștigător al Cupei Campionilor Europeni din 1965, a decedat în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 75 de ani, în urma unor probleme cardiace majore, informează Federația Română de Handbal.

Marcator al golului decisiv din finala Campionatului Mondial din 1961 înscris împotriva Cehoslovaciei, Mircea Costache a avut o activitate de sportiv încununată de succese, atât la națională, cât și la Dinamo București, precum și ca antrenor, el pregătind naționalele Algeriei, Portugaliei și României.

Pe lângă cele două titluri mondiale, în palmaresul său mai figurează o medalie de bronz la CM din 1967, una de argint la Campionatul Mondial Universitar din 1968, Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965 și opt titluri de campion național, tot cu Dinamo.

"A fost un pivot de talie mondială la vremea respectivă. Avea o priză extraordinară a mingii și un simț al porții deosebit. Am mai pierdut un mare campion, de care oamenii au uitat în ultimii ani", a declarat, pentru Agerpres, o altă mare glorie a handbalului românesc, Marin Dan.

Decesul lui Costache survine la două luni după cel al lui Gheorghe Gruia (75 ani), de la începutul lunii decembrie, în Mexic. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3853 secunde