Turneul final al Campionatului Naţional (Valoare) de handbal-juniori III

HC Dobrogea Sud a spart gheaţa! Victorie importantă cu CSM Ploieşti

290
HC Dobrogea Sud a spart gheaţa! Victorie importantă cu CSM Ploieşti - hcdobrogea-1623434485.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal-juniori III HC Dobrogea Sud a obţinut prima sa victorie la turneul final al Campionatului Naţional (Valoare), competiţie care se desfăşoară, în perioada 9-13 iunie, la Sala „Orizont” din municipiul Bacău.

„Delfinii” antrenaţi de Ionuţ Puşcaşu, s-au impus într-o manieră categorică, scor 32-24, în faţa celor de la CSM Ploieşti. Conform regulamentului, partidele juniorilor III includ trei reprize a câte 20 de minute, iar formaţia de pe litoral a reuşit să termine în avantaj toate cele trei reprize: 11-6, 14-9, respectiv 9-8.

Pentru HC Dobrogea Sud, au evoluat: Poghircă, Cristea, Ciocea - Murtaza 10 goluri, Crăciun 7, Acsentie 5, Ţivichi 4, Covrig 2, Cohn 2, Ali 2, Ragea 1, Simion 1, Puşcaşu.

În primul meci de la turneul final, formaţia constănţeană fusese învinsă de campioana CSM Bucureşti, scor 30-34, dar a treia repriză a fost controlată de HCDS, 11-10.

La turneul final, HC Dobrogea Sud evoluează în Grupa a II-a, alături de CSM Bucureşti, CSU din Suceava şi CSM Ploieşti.

Primele două clasate din Grupa a II-a se vor califica în semifinale, unde vor ajunge şi cele mai bune două echipe din Grupa I, în care evoluează AH Minaur Baia Mare, LPS Târgu Mureş, LPS Bihor Oradea şi ACS Transilvania Braşov.

Semifinalele sunt programate sâmbătă, 12 iunie, iar finalele (mică şi mare), duminică, 13 iunie.

XXX

Ediţia a XVIII-a a Cupei Meditop pentru amatori se va desfăşura, în zilele de 12 şi 13 iunie, la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu Mureş.

Mai multe echipe de handbal feminin, din ţară şi străinătate, vor lua parte la turneul de pe malul Mureşului, pe lângă echipele din România (Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc), pe lista participanţilor fiind formaţii din Ungaria, Serbia şi Slovacia.

„Acest turneu, care se organizează anual în oraşe şi ţări diferite, se desfăşoară pentru prima oară la Târgu Mureş.

Foarte important este faptul că, de la începutul pandemiei, aceste echipe se întâlnesc acum pentru prima oară, scopul acestui turneu fiind popularizarea handbalului la nivel local şi întărirea relaţiilor internaționale”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4711 secunde