Liga Națională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud, remiză cu CSM, la București. Buricea a revenit pe teren!

213
HC Dobrogea Sud, remiză cu CSM, la București. Buricea a revenit pe teren! - handbal-1570735747.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a avut parte de un meci extrem de greu, în deplasare, cu CSM București, partidă care a contat pentru etapa a 7-a din Liga Națională. 


Sub comanda noului antrenor Djordje Cirkovic, echipa de la malul mării a abordat cu mult curaj meciul jucat în București și chiar și-a surprins adversara cu o mutare la care nimeni nu se aștepta. Antrenorul secund George Buricea a revenit pe teren și a făcut-o foarte bine. Acesta a evoluat pe poziția de coordonator de joc, oferindu-le coechipierilor săi pase utile, din care aceștia au putut sa înscrie fără probleme. 


În prima repriză, CSM s-a desprins după primul sfert de oră și a condus cu patru și chiar cinci goluri. De la 13-9 la pauză, bucureștenii s-au lovit de o apărare mult mai bine organizată și de un portar în mare formă, Iancu, în timp ce linia de 9 metri a constănțenilor, cu Buricea centru, Chikovani și Malinovic interi, a funcționat foarte bine și a găsit soluții de finalizare. 
CSM a marcat doar șapte goluri în 30 de minute, iar HCDS - 11. La scorul de 20-20, formația de la malul mării a avut ultimul atac, dar schema indicată de Djordje Cirkovic nu a ieșit și astfel HCDS a trecut pe lângă o șansă mare de victorie. 
A fost meciul în care Buricea a arătat că încă mai poate juca la cel mai înalt nivel. 


"Djordje mi-a spus că are nevoie de mine în teren. A schimbat sistemul de apărare și atunci când trecem din 6-0 în 5 plus 1, eu pot să o fac mai bine. Am hotărât să intru pentru că, în momentele astea grele pentru noi, sunt mai util pe teren. În atac i-am așezat bine, pentru că știu combinațiile. Mingea a mers altfel, mi-au spus și adversarii la finalul meciului", a declarat, la finalul partidei, George Buricea, pentru site-ul oficial al clubului. 


După ce, în vară, a trecut pe banca tehnică, George Buricea și-a menținut forma fizică, dar fără a face antrenamente la nivelul jucătorilor. Însă, în ultimele zile, pentru a putea face față, s-a pregătit cot la cot cu ceilalți jucători. 
HCDS: Hendawy, Iancu (1), Vasile - portari; Chiuffa (3), Malinovic (5), Chikovani (4), Buricea (1), Nikolic, Simovic (1), Omar, Andrei (4), Csog (1). 


În clasamentul Ligii Naționale, HCDS se află pe locul 11, cu patru puncte. Lider este Dinamo București. 


XXX 
Președintele HCDS, Ionuț Stănescu, a fost și el foarte încântat de evoluția jucătorilor constănțeni și, așa cum a declarat și la conferința de presă în care antrenorul Djordje Cirkovic a fost prezentat, nu se gândește că echipa sa ar putea rata calificarea în play-off. 


"Am făcut un joc bun și am obținut un punct important la București. Băieții s-au bătut pentru victorie și am fost aproape să o obținem. Sunt semne că ne revenim. Meciul acesta ne dă încredere pentru returul cu Csurgoi, din Cupa EHF", a declarat președintele Stănescu. 


Pentru Handbal Club Dobrogea Sud, urmează acum partida retur cu maghiarii de la Csurgoi KK, din turul al doilea preliminar al Cupei EHF. Meciul se va juca sâmbătă, 12 octombrie, în Ungaria. În tur, constănțenii au cedat la Sala Sporturilor, scor 22-24. 
George Buricea nu are drept de joc în Cupa EHF, astfel că va reveni pe banca tehnică și își va relua postul de antrenor secund.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde