HC Dobrogea Sud revine la antrenamente. Cantonament în Slovenia, la final de iulie

270
HC Dobrogea Sud revine la antrenamente. Cantonament în Slovenia, la final de iulie - hcdobrogea-1499961608.jpg

Articole de la același autor

Gata vacanța și pentru handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța. După un sezon incendiar în Liga Națională, dobrogenii se reunesc luni, 17 iulie, la Sala Sporturilor, într-o formulă diferită față de cea în care începea anul trecut. 


Noul antrenor al HCDS, francezul Christian Gaudin, va ajunge în România duminică seară, pregătit să își cunoască elevii, urmând ca, luni dimineață, toată lumea să fie prezentă la vizita medicală. Primul antrenament oficial al sezonului este programat în jurul orei 18, atunci când vor lua contact cu Sala Sporturilor și cei cinci jucători transferați în această vară de conducerea constănțenilor: Dejan Malinovic (Creteil), Nikola Mitrevski (Benfica Lisabona), Sabin Ignat (Dunărea Călărași), Stevan Vujovic (Balmazujvarosi KK) și Nemanja Mladenovic (Metalurg Skopje). 


"Luni, vom avea primul antrenament la Sala Sporturilor, din noul sezon. Antrenorul Christian Gaudin va sosi duminică seară și încă nu știm dacă vom apuca să organizăm și o conferință de presă, în care să îi prezentăm pe cei nou veniți la echipă", a declarat președintele HCDS, Ionuț "Rudi" Stănescu. 


HCDS va rămâne la Constanța doar o săptămână, deoarece, în perioada 26 iulie - 5 august, va efectua un cantonament în Slovenia. Acolo vor susține câteva meciuri amicale, pentru acomodarea noilor veniți. La întoarcerea din Slovenia, echipa va rămâne o săptămână pe litoral, apoi va lua parte la un turneu amical organizat la Odorhei, în perioada 11-13 august. 


Cu Dinamo, în Supercupă 


Primul meci oficial al sezonului este programat pe 27 august, cu Dinamo București, în Supercupă. Locația nu este încă stabilită, însă membrii Federației Române de Handbal vor căuta o sală neutră. 


Retras din cariera sportivă, Ionuț Stănescu nu scapă nicio secundă din priviri ultimele mutări realizate de formațiile din prima ligă. Președintele HCDS apreciază transferurile realizate de contracandidatele sale la titlu și preconizează un sezon mult mai încins decât precedentul. 


"Sunt la curent cu tot ce mișcă pe piața transferurilor. Sunt echipe care au realizat transferuri foarte bune și care vor avea un cuvânt greu de spus în actualul sezon. Calitatea campionatului a crescut și, cu siguranță, va fi mult mai dificil pentru toată lumea", a declarat Stănescu. 


Anul acesta, HCDS va debuta și în competițiile internaționale, fiind eligibilă pentru Cupa EHF, a doua ca valoare din Europa. Echipa de pe litoral este cap de serie în turul doi preliminar, însă în ultimul tur înainte de grupe își pierde din acest statut și poate avea adversari redutabili: Goppingen, Fuchse Berlin și Magdeburg (din Germania), La Rioja, Granollers (din Spania), Tatabanya (Ungaria) sau echipa lui Mihai Popescu, St. Raphael (Franța). 


"Tocmai de aceea am muncit foarte mult sezonul trecut, pentru a lupta într-o competiție puternică. Suntem conștinenți de calibrul adversarilor noștri, dar nu ne temem de ei. Dacă consideram că ne este greu în EHF, făceam tot posibilul să ne calificăm în Cupa Challenge. Vom face tot posibilul să mergem în grupe", a completat fostul portar.


HC Farul se desființează 


Din acest sezon, Constanța va avea doar o singură echipă în Divizia A, Seria A, urmând ca HC Farul să se desființeze, iar cei mai valoroși handbaliști să treacă la HC Dobrogea Sud ll. 


"Anul acesta, Constanța va avea o singură echipă în eșalonul secund. HC Farul se va desființa, iar o parte din conducere și din jucători vor trece de partea noastră. Sunt mai multe lucruri de pus la punct. Important este să ne formăm o structură care să asigure continuitatea la Constanța și să reprezentăm o forță la nivelul țării", a încheiat Ionuț Stănescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3125 secunde