HCM Constanța, calificare istorică în optimile Ligii Campionilor

1196
HCM Constanța, calificare istorică în optimile Ligii Campionilor - 649634bc7ca601b5907341f5df39f0a4.jpg
Campioana României la handbal masculin, HCM Constanța, s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, sâmbătă, la Buzău, cu scorul de 34-23 (14-9), pe PAOK Salonic, în penultima etapă a Grupei A.

HCM Constanța a intrat în istorie, devenind prima echipă masculină românească ajunsă în optimile Ligii Campionilor. Formația de la malul mării a făcut instrucție cu PAOK, grecii ținând ritmul doar în prima jumătate a reprizei întâi, când au condus cu 6-4.
În rest, băieții lui Zoran Kurteș au evoluat precum o echipă mare, impunându-se la final cu scorul de 34-23. Pentru HCM, au marcat Laurențiu Toma, cel mai bun om de pe teren (13), Marius Sadoveac, Alexandru Sabou (câte 4), George Buricea, Alexandru Dimache (câte 3), Darko Pavlovic, Daniel Mureșan (câte 2), Silviu Băiceanu, Alexander Adzic și Mihai Popescu (fiecare câte 1), portarul constănțean stabilind, totodată, și un alt record, cu trei goluri, toate din acțiune, înscrise în grupele Ligii Campionilor.
Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, în clasamentul Grupei A, HCM Constanța ocupă locul 4 (cu 9 puncte), ultimul care asigură califi-carea în optimi. În ultima rundă, pe 7 martie, formația de pe litoral va juca, în deplasare, cu Pick Szeged (Ungaria).
Prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor va avea loc la 24 / 28 martie, iar returul, la 31 martie / 4 aprilie. Adversari ai HCM-ului ar putea fi Barcelona, Real Ciudad sau Veszprem.
***
Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut și cel de-al doilea meci din cadrul "dublei" amicale cu Franța. După înfrângerea de joi, 21-25, tricolorele conduse de ex-secundul Dumitru Muși au cedat și sâmbătă, la Selestat, 26-28, în fața trupei lui Olivier Krumbholz, vicecampioană mondială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Sport : Bateți-i pe greci, să vină optimile!
Pagina a fost generata in 0.3316 secunde