Daniel Constantin este noul președinte al Partidului Conservator

2858

Articole de la același autor

Conservatorii s-au reunit ieri dimineață, la Palatul Parlamentului, pentru a-și alege o nouă conducere centrală, dar și pentru a adopta o nouă strategie de imagine, o poziție față de revizuirea Constituției și pentru a clarifica relația cu PSD.
Delegația constănțeană, condusă de liderul Ion Mincă, a fost formată din 60 de membri, pentru Congres, respectiv de 16, pentru Consiliul Național.
Principala miză a Congresului PC a fost alegerea președintelui formațiunii. Daniela Popa a renunțat la această funcție după ce a fost aleasă, la începutul acestui an, în Consiliul CSA.
Pentru șefia PC s-au luptat, ieri, Daniel Constantin, fost director al APIA, și Petru Mărginean, liderul filialei din Hunedoara și membru fondator al partidului. Cu 975 de voturi, Daniel Constantin a fost ales președinte al Partidului Conservator, contracandidatul său obținând 398 de voturi.
În cadrul Congresului, conservatorii au aprobat modificarea Statutului partidului, ei fiind de acord cu înființarea funcției de prim-vicepreședinte, singurul candidat pentru acest post fiind primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu "Piedone".
În a doua parte a Congresului, reprezentanții PC s-au întrunit în ședința Consiliului Național în cadrul căreia și-au ales prim-vicepreședintele  și cei 11 vicepreședinți, 21 de candidați confruntându-se pentru ocuparea acestei funcții.
Prim-vicepreședinte a fost ales Cristian Popescu "Piedone", cu 378 voturi "pentru" și 32 "împotrivă". Cei 11 noi vicepreședinți ai PC sunt: Bogdan Ciucă, Petru Mărginean, Eugen Durbacă, Avram Constantin, Ion Diniță, Maria Grapini, Mihai Ion, Gheorghe Obreja, Irinel Popescu, Bogdan Mihai și Cătălin Bolojan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5814 secunde