Una dintre cauzele declinului campioanei României la handbal masculin

HCM Constanța: comunicare precară între jucători și antrenorul Cvetkovic (galerie foto)

698
HCM Constanța: comunicare precară între jucători și antrenorul Cvetkovic (galerie foto) - 49feb6505cf1c5d6aa01320420cb5314.jpg
Un antrenor este considerat a fi unul de succes nu numai atunci când are rezultate, ci și când, prin pricepere și diplomație, comunică excelent cu jucătorii, conducătorii și, nu în ultimul rând, cu suporterii.
Când în acest circuit intervin sincope, inevitabil se ridică semne de întrebare.

Echipei de handbal masculin HCM Constanța i-a trecut glonțul pe la ureche. După seria evoluțiilor cenușii specifice mandatului lui Jovica Cvetkovic, formația de la malul mării a suferit mult la Timișoara, miercuri, în partida de campionat cu Poli, câștigată chinuit, 30-28. Cu numai două minute înainte de final, HCM mai avea doar un avantaj firav, 28-27, și doar precipitarea și lipsa de experiență i-au împiedicat pe bănățeni să egaleze.
După meci, secundul HCM-ului, Alexandru Buligan, a declarat că echipa lui se mișcă greu, din cauza noului sistem de joc, dar și din pricina comunicării precare dintre antrenorul Jovica Cvetkovic și băieții din teren.
Fostul mare portar al naționalei Ro-mâniei a pus punctul pe i. Responsabilitatea pentru aceste rezultate sub așteptări le revine nu numai jucătorilor, ci și antrenorului principal, care nu s-a integrat deloc în peisajul de la Constanța. Având încă în memorie imaginea regretatului Zoran Kurteș, suporterii nu-l simpatizează pe noul tehnician sârb, căruia i-au cerut în numeroase rânduri să demisioneze. Din câte se pare, nici jucătorii nu-l au la inimă, metodele sale de antrenament nefiind bine primite.
În ceea ce-i privește pe conducători, unele voci spun că aceștia nu sunt nici ei mulțumiți, dar Cvetkovic și-a făcut un contract "beton", grație căruia este foarte greu de dat afară. Se pare că, dacă ar fi demis în condițiile în care obiectivele nu sunt compromise, sârbul ar trebui să-și încaseze toți banii, multe zeci de mii de euro! Așadar, tot înainte, spre victoria finală!

Liga Campionilor, actul doi
Pentru HCM Constanța, urmează meciul din Germania, cu SG Flensburg, din etapa a doua a Ligii Campionilor. Echipa dobrogeană a debutat dezas-truos în ediția 2010 / 2011 a competiției, fiind făcută țăndări (23-33), acasă, de HC Croația Zagreb, iar în aceste condiții este greu de crezut că putem spera la un rezultat pozitiv în jocul de sâmbătă.
Însă, nu trebuie uitat că Flensburg nu este Kiel. Din contră, este un adversar care poate fi învins chiar și pe propriul teren, dovadă că Oscar Carlen și compania au cedat, în ultima etapă campionat, scor 25-26, în fața celor de la Fuchse Berlin! Deci, se poate. Rămâne de văzut dacă oamenii lui Cvetkovic vor fi capabili să repete isprava.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0249 secunde