Hedwig Georgescu, felicitată de DJST în proiectul "Să ne amintim de ei"

1261
Hedwig (Hedi) Georgescu este subiectul din această săptămână al Direcției pentru Sport și Tineret Constanța din proiectul "Să ne amintim de ei".
Născută pe 31 august 1943, la Timișoara, Hedwig Georgescu a fost componentă a loturilor naționale de junioare, tineret și se-nioare la handbal în perioada 1960 - 1966, când a jucat în Divizia A cu Liceul 4 Timișoara.
În anul 1966 s-a căsătorit cu fotbalistul Farului Gică Georgescu și s-a stabilit la Constanța, unde a activat ca profesor la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și ca jucătoare la divizionara B Comerțul. Posesoare a titlului de maestru al sportului, Hedwig Georgescu are un fiu, Dan, fost rugbyst la Farul și Steaua.
"Ca profesor, între 1966 și 2000, la CSS1, Școala nr. 6 și Școala nr. 12, Hedi Georgescu a pregătit și a fost model pentru generații de antrenori și profesori de educație fizică. Pentru întreaga activitate depusă în slujba educației și a sportului de performanță în general și a handbalului în special, îi urăm, cu ocazia zilei de naștere, La Mulți Ani, zile frumoase și sănătate!", a declarat Elena Frîncu, reprezentant legal al DJST Constanța (departamentul sport).
Elena Frîncu este una dintre fostele glorii ale handbalului constănțean care a lucrat cu Hedwig Georgescu, alte nume fiind Cornel Idu, Lucian Cănuță, Nadire Ibadula, Vasile Vasiu, Lucian Râșniță, Antonio Bandi sau Sorin Baican.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4512 secunde