Horia Tecău și Simona Halep, în lotul olimpic de tenis

212
Horia Tecău și Simona Halep,  în lotul olimpic de tenis - horiatecau-1543855821.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la Casa Olimpică din București, vor fi prezentați cei 12 jucători și jucătoare de tenis ai României care vor face parte din lotul olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

La eveniment, vor participa președintele COSR, Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi, președintele FRT, George Cosac, președinta Comisiei Tehnice Olimpice, Georgeta Damian Andrunache, sportivii care alcătuiesc noul lot olimpic de tenis.

În echipă se vor regăsi și constănțenii Simona Halep și Horia Tecău, creditați cu șanse reale la obținerea unei medalii în Japonia, dar și Florin Mergea, partenerul de dublu al lui Horia Tecău.

"Este o mândrie și o datorie pentru Familia Olimpică a României să aibă în componență cei mai buni sportivi. Mă bucur că un lider mondial și un sportiv care deja a câștigat o medalie olimpică vor face parte din Echipa Olimpică a României. Le doresc celor 12 sportivi să își împlinească visul de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020", a declarat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

★ ★ ★

Simona Halep, nr. 1 mondial, va participa la turneul de la Sydney, programat în perioada 6-12 ianuarie, au anunțat, ieri, organizatorii acestei competiții de categoria WTA Premier, dotată cu premii totale în valoare de 823.000 dolari.

Alături de Halep, la turneul de la antipozi va fi prezentă și Angelique Kerber (Germania), a doua jucătoare a lumii, care își va apăra titlul cucerit anul trecut la Sydney.

Alături de campioanele de la Roland Garros și Wimbledon se va afla și câștigătoarea ultimului turneu de Grand Slam al acestui an, US Open, japoneza Naomi Osaka (nr. 3), precum și alte jucătoare de top, precum americanca Sloane Stephens, cehoaicele Petra Kvitova și Karolina Pliskova, olandeza Kiki Bertens și rusoaica Daria Kasatkina.

Singurele absente din Top 10 WTA vor fi daneza Caroline Wozniacki și ucraineanca Elina Svitolina, ultima fiind câștigătoarea ediției 2018 a Turneului Campioanelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6022 secunde