Încă o șansă pentru Becali să fie eliberat! Legea grațierii a primit aviz favorabil!

159
Încă o șansă pentru Becali să fie eliberat! Legea grațierii a primit aviz favorabil! - gigibecali-1370424402.jpg

Articole recomandate

Gigi Becali mai are o șansă să scape mai repede din închisoare. Legea care prevede grațierea pedepselor mai mici de șase ani a primit avizul deputaților din Comisia pentru drepturile omului. Proiectul a fost inițiat de Mădălin Voicu și Nicolae Păun, potrivit realitatea.net.




Aceștia susțin că închisorile sunt supraaglomerate și statul cheltuiește foarte mulți bani cu deținuții. De la grațiere ar urma să fie exceptate 28 de infracțiuni, printre care omorurile sau violurile.
Inițiativa legislativă a fost respinsă deja de Senat, însă Camera Deputaților este cameră decizională.


Mai mult, Bogdan Vlad, avocatul lui Becali, susține că acesta va scăpa de condamnare la CEDO, deoarece magistrații din Romania ar fi încalcat o convenție europeană.


"CEDO rămâne singura soluție, iar șansele sunt uriașe. România a ratificat în 2002 o convenție europeană care se referă la corupție în sectorul privat, iar soluția este implementată și în codul penal. Dacă stimulezi pe cineva pentru a-și face treaba mai bine nu constituie o faptă de corupție, așa cum se întâmplă și în cazul nostru. Nu știu cum cei mai buni judecători din țară au putut să ignore recomandarea Uniunii Europene", a spus Bogdan Vlad la GSP TV.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4702 secunde