Începe numărătoarea inversă până la Maratonul Nisipului

348
Începe numărătoarea inversă până la Maratonul Nisipului - maratonulnisipului-1487697293.jpg

Articole de la același autor

Numeroși constănțeni și turiști au lăsat asfaltul pentru câteva luni și și-au concentrat atenția pe alergarea pe plaja din stațiunea Mamaia, pregătindu-se asiduu pentru evenimentul internațional "Maratonul Nisipului", care va avea loc peste câteva săptămâni în Mamaia. Până în prezent, aproape 700 de concurenți români și străini au răspuns pozitiv acestei provocări, iar până la data startului, 26 martie 2017, se estimează că numărul participanților va trece de 1.000.


În funcție de pregătirea fizică, sportivii pot opta pentru una din următoarele curse: maraton individual pe distanța de 42 km, semi-maraton 21 km și cursa individuală de 10 km. Totodată, părinții au posibilitatea de a alerga alături de copiii lor, pe o distanță de 
1 km, în cadrul ineditei curse "Family Run", eveniment realizat în parteneriat cu Asociația "Dăruiește Aripi", care are ca scop promovarea sportului în familie și strângerea de fonduri pentru renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța.


Alergarea pe nisip este recomandată de tot mai mulți specialiști din lumea întreagă, întrucât scade considerabil presiunea la nivelul articulațiilor, sunt arse de 1,6 ori mai multe calorii în comparație cu alergarea pe o suprafață dură, iar procesul de tonifiere a musculaturii picioarelor este mai rapid. Totodată, experții de la Asociația Sportivă "SanaSport", organizatorii celui mai mare eveniment de maraton pe nisip din Europa, afirmă că suprafața inegală a nisipului va activa partea superioară și inferioară a corpului, îmbunătățind pe termen lung coordonarea și echilibrul și ajută la ajustarea stilului de alergare.


De asemenea, "Maratonul Nisipului" este și un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralului românesc la nivel internațional, stațiunea Mamaia fiind de câțiva ani punct de atracție pentru sportivii internaționali.


v v v


"Alergarea pe nisip este, într-adevăr, mai solicitantă decât o alergare pe o suprafață dură, dar se pare că beneficiile sunt mai mari. În primul rând, multe dintre accidentările suferite în urma alergării pe o suprafață dură se întâmplă din cauza presiunii la care sunt supuse articulațiile. Pe nisip, timpul de coliziune se mărește când aterizăm, reducând considerabil stresul pentru articulații. În al doilea rând, alergarea pe nisip ajută foarte mult la tonifierea musculaturii, deoarece nisipul de sub picioare se mișcă concomitent cu mișcările noastre, iar toți mușchii sunt puși în funcțiune", a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive "SanaSport" și organizatorul Maratonului Nisipului.


Cei interesați se pot înscrie la evenimentul internațional "Maratonul Nisipului" din Mamaia pe site-ul www.maratonulnisipului.ro.
Competiția este organizată de Asociația Sportivă SanaSport și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.59 secunde