Ionuț Gheorghe nu a prins podiumul la Europene

1161
Ionuț Gheorghe nu a prins podiumul la Europene - 4bdba31bf1311626d1bf722665c5af94.jpg
Pugilistul constănțean mai avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura o medalie la întrecerea de la Moscova. Maghiarul Bacskai i-a spulberat însă visul.

Ionuț Gheorghe, reprezen-tantul CS Farul Constanța la Campionatul European de box pentru seniori de la Moscova, s-a oprit în sferturile de finală ale categoriei 69 kg, ratând o medalie. Dacă bătea, Ionuț își asigura bronzul și urma să-l întâlnească în semifinale pe ucraineanul Taras Shelestyuk.
Constănțeanul a pierdut în sferturi în fața lui Balazs Bacskai, din Ungaria, arbitrul oprind meciul în repriza a doua, la indicația medicului, după ce Ionuț s-a ales cu arcada deschisă în urma unei serii de trei lovituri ale adversarului. În acel moment, Bacskai se afla în avantaj, scor 4-1, după ce prima repriză se încheiase la egalitate, 1-1, iar în runda secundă maghiarul conducea cu 3-0.
"Păcat că Ionuț nu a reușit să urce pe podium. Era în revenire de formă. Anterior, în 16-imi și optimi, reușise două meciuri foarte bune, care ne dădeau speranța că va lua o medalie. La debut, l-a învins pe azerul Sadig Eynullayev, la puncte (9-7), etalându-și toate calitățile și demonstrând și o bună pregătire fizică. În partida care a urmat, a trecut de Keller Torben, din Danemarca, după un meci de infarct, pe care Ionuț l-a gestionat foarte bine (scorul a fost 3-1). Ne așteptam ca și meciul contra maghiarului să fie foarte greu, pentru că Bacskai e puternic și tehnic, însă speram că Ionuț va câștiga și de această dată", a declarat Vasile Câtea, șeful delegației României la Moscova.
Cea de-a doua semifinală este Mahamed Nurudinov (Belarus) - Alexis Vastine (Franța). Rezultatele complete din sferturi: Nurudinov b.p. (4-2) Konstantin Snigour (Israel), Vastine b.p. (7-2) Leon Chartoi (Suedia), Bacskai b. RSCI 2 Gheorghe și Sheles-tyuk b.p. (9-1) John Joyce (Irlanda).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.745 secunde