JO 2012 / Flacăra olimpică s-a stins accidental

225
JO 2012 / Flacăra olimpică s-a stins accidental - flacara-1337619853.jpg
Flacăra olimpică pentru JO de la Londra, care a început sâmbătă un periplu de 70 de zile în Regatul Unit și în Irlanda, s-a stins pentru prima dată, astăzi, accidental.
Torța era atașată de scaunul cu rotile al sportivului paralimpic David Follett (badminton), când s-a stins brusc, cu puțin înainte de ora 10.00, în regiunea Devon, din sud-vestul Angliei.

"Flacăra s-a stins din cauza unui arzător defectuos. Nu este ceva neobișnuit ca flacăra să se stingă și acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, de exemplu în condiții de vânt foarte puternic. Păstrăm flacăra-mamă în felinare pentru mineri special create, astfel că atunci când torța se stinge din diverse motive pe parcursul ștafetei o reaprindem de la sursă", a explicat o purtătoare de cuvânt a Comitetului de Organizare a JO.
O torță de rezervă a fost adusă imediat de reprezentanții JO-2012 care se aflau în spatele convoiului. Torța a fost aprinsă de la unul din felinarele cu flacăra-mamă.

Tripul campion olimpic la iahting, Ben Ainslie, a dat start, sâmbătă, periplului din Marea Britanie al torței olimpice, care se va încheia la Londra, în data de 27 iulie, când va începe competiția internațională.

Flacăra olimpică a sosit în Regatul Unit vineri seară, cu o cursă aeriană specială, de la Atena, și a fost transportată cu elicopterul la Land's End, unde a fost folosită pentru aprinderea torței.

Aproximativ 8.000 de alergători vor purta torța pe o distanță de 12.875 de kilometri pe suprafața Regatului Unit și a Irlandei. Torța va trece prin cel puțin o mie de orașe și sate. Cel mai tânăr membru al ștafetei torței olimpice are 12 ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani. De asemenea, torța va fi purtată și de un tânăr militar care și-a pierdut picioarele și un braț într-o explozie în Afganistan. În medie, torța va fi purtată în fiecare zi de 115 persoane.

Torța va trece și prin locuri celebre, ca Loch Ness și Stonehenge. Înainte de parcursul de o săptămână în capitală, torța va petrece o noapte în Turnul Londrei.

La 27 iulie, torța va intra pe stadionul olimpic, unde va fi folosită pentru aprinderea flăcării ce va arde pe toată durata Jocurilor Olimpice, până la 12 august.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3512 secunde