JO 2016 / AUR OLIMPIC pentru echipa feminină de spadă. GALERIE FOTO

252

Articole recomandate

România a obținut primele două medalii la Olimpiada de la Rio: echipa feminină de spadă a câștigat aurul olimpic, învingând categoric China, cu 44-38, iar perechea de tenis Florin Mergea - Horia Tecău s-a calificat joi seară în finala de dublu masculin, după o victorie cu 6-3, 7-5 în fața americanilor Jack Sock/Steve Johnson.


România a obținut, după șase zile de la startul competiției, primele două medalii la Jocurile Olimpice Rio 2016: la spadă feminin și tenis masculin (dublu).

Victoria fetelor din echipa de spadă în fața reprezentativei Chinei a fost realizată într-o manieră entuziasmantă.

Echipa feminină de spadă a zdrobit efectiv China cu scorul de 44 la 38, în condițiile în care China era deținătoarea trofeului și "cea mai bună trupă a lumii și singura în fața căreia România are palmaresul negativ cel mai pregnant".

Sunt vorbele antrenorului Dan Podeanu, care a adaugat că gândurile fetelor înainte de finală erau doar la AUR,potrivit Realitatea TV.


Echipa feminină de spadă s-a calificat în finală și a adus României prima medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a învins Rusia, joi, cu scorul de 45-31.

De asemenea, perechea Mergea - Tecău s-a calificat joi seară în finala de tenis dublu masculin

Românii Horia Tecău și Florin Mergea au câștigat semifinala contra americanilor Jack Sock/Steve Johnson, cu scorul de 6-3 și 7-5 și s-au calificat în finala probei de la Rio, după o oră și 13 minute de joc.

Românii vor întâlni în finală perechea învingătoare din meciul dintre spaniolii Marc Lopez/Rafael Nadal și canadienii Daniel Nestot/Vasek Pospisil.

În finala de spadă feminin, România a întâlnit de la ora 00.30 (ora României) echipa Chinei, care a trecut, cu scorul de 45-36, de formația Estoniei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0991 secunde