Jocurile olimpice de iarnă / Norovirusul face tot mai multe victime! 177 de cazuri depistate până acum

212
Jocurile olimpice de iarnă / Norovirusul face tot mai multe victime! 177 de cazuri depistate până acum - norovirusjo-1518424229.jpg

Articole de la același autor

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang (POCOG) au anunțat luni existența unui număr total de 177 cazuri de norovirus confirmate până acum, însă delegațiile sportive sunt în continuare neafectate, informează agenția Reuters.


Conform POCOG, 19 cazuri noi au fost confirmate duminică după-amiază. Oficialii sud-coreeni au precizat totodată că, din cele 177 de persoane afectate, 68 și-au venit și au fost scoase din carantină, reluându-și activitatea în cadrul Jocurilor.


Virusul, care provoacă diaree și vărsături, a fost detectat cu câteva zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor, când 1.200 de agenți de securitate au fost plasați în carantină, organizatorii apelând la soldați pentru a-i putea înlocui.


Niciun caz de îmbolnăvire în rândul sportivilor nu a fost detectat până în prezent. O epidemie similară, izbucnită în timpul Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, i-a forțat pe mai mulți concurenți să rateze competiția.


POCOG a anunțat, totodată, că mai multe agenții colaborează pentru a pune capăt epidemiei, calitatea apei fiind testată, în timp ce la locurile de concurs, în restaurante, hoteluri și în locurile de cazare ale muncitorilor au loc inspecții sanitare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6135 secunde