Atletul Alin Firfirică, specialist al probei de disc:

„Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt motivația mea în fiecare sesiune de antrenament”

147
„Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt motivația mea în fiecare sesiune de antrenament” - jocurile-1605885178.jpg

Articole de la același autor

Având deja în buzunar „viza” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, atletul român Alin Firfirică se pregăteşte intens în această perioadă, în pofida pandemiei Covid-19, toate gândurile sale fiind îndreptate către marea competiţie de anul viitor. Programul de pregătire din această toamnă-iarnă este unul atipic, însă este respectat cu rigoare.

„Pregătirea din această perioadă este puțin mai diferită, deoarece colaborez cu un nou antrenor. În general, această perioadă este una de încărcare, în care încercăm să acumulăm cât mai multe resurse pentru sezonul competițional.

Pentru prima parte a anului viitor, bineînţeles, dacă sezonul de iarnă-primăvară va exista, mi-am propus, împreună cu antrenorul meu, să îmi mențin titlul de campion național de aruncări lungi de iarnă. Iar în ceea ce privește competițiile internaționale, am în plan o medalie la Cupa Europei de aruncări lungi din Leiria, Portugalia. Sper ca această competiție să nu fie amânată sau anulată, așa cum s-a întâmplat în 2020”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, Alin Firfirică.

În vârstă de 25 de ani, sportivul antrenat de Teodor Agache este un specialist al probei de disc, iar performanţa care i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo - 67,32 (totodată cel mai bun rezultat al carierei) - a fost reuşită la Memorialul „Kamila Skolimowska” de la Katowice (Polonia), în 2019.

„Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt motivația mea în fiecare sesiune de antrenament pe care o fac. Rămân cu aceeași dorință de a mă întoarce cu o medalie de acolo, iar până acum, antrenamentele îmi arată că sunt pe drumul cel bun”, a adăugat Alin Firfirică.

XXX

Alături de Alin Firfirică, alţi patru atleţi români - Alina Rotaru (lungime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime) - sunt deja calificați la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4714 secunde