Judokanii constănțeni, premiați de campioana olimpică Alina Dumitru

432
Judokanii constănțeni, premiați de campioana olimpică Alina Dumitru - judokanii-1401300029.jpg

Articole de la același autor

Peste 700 de sportivi, legitimați la 39 de cluburi din toată țara, au participat la cea de-a doua ediție a turneului de judo pentru copii "Alina Dumitru", desfășurată, zilele trecute, la București. Ca de fiecare dată, constănțenii au fost în prim-plan. 


Rezervat categoriilor de vârstă U10, U12 și U14, turneul de la București a avut drept scop principal susținerea, motivarea și descoperirea viitoarelor talente ale judo-ului românesc, având-o ca simbol și patron al acestui eveniment sportiv pe campioana olimpică și in-ternațională, judoka Alina Dumitru. 


Printre remarcați, s-au aflat și sportivii de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, care au obținut următoarele rezultate: Cristina Roșioru - locul I, categ. 52 kg, U12; Ana Maria Crețu - locul III, categ. 44 kg, U12; Ștefania Stănică - locul III, categ. 44 kg, U14; Vlad Trușcă - locul V, categ. 38 kg, U12. Responsabili pentru pregătirea lor sunt antrenorii Timur Gelal și Luca Radu. 


La fel de curajoase au fost și evoluțiile sportivilor de la CS Agigea (antrenor, Emin Acmola), bilanțul fiind de apreciat: Maria Nistor - locul I, categ. 48 kg, U12; Adelin Țipu - locul III, categ. +55 kg, U12; Albert Adam - locul V, categ. 24 kg, U10. 


"Echipa constănțeană a fost alcătuită din 15 sportivi, de la LPS și CS Agigea, mulți dintre ei fiind la prima participare într-o competiție oficială. Au rămas impresionați și sunt un câștig cert pentru judo. Sunt convins că am fi putut câștiga încă o medalie, însă ne-a lipsit Andrei Ene, o mare speranță a judo-ului de pe litoral, aflat în refacere după o intervenție chirurgicală", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Timur Gelal. 


Tehnicianul constănțean a ținut să sublinieze buna cola-borare dintre secțiile de judo de la LPS și CS Agigea. 


"Mulțumim, și pe această cale, primarului comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, și consiliului local, pentru sprijinul acordat prin punerea la dispoziție a microbuzului necesar deplasării. Salut înființarea secției de judo de la Agigea, care, la numai un an de la «botez», începe să aducă medalii", a mai spus Timur Gelal. 


Pregătiri pentru CN U12 de la Techirghiol 
Premiile au fost înmânate personal de fosta campioană olimpică Alina Dumitru, care a participat și la o sesiune de fotografii alături de micii judokani. 


Evenimentul a mai urmărit și verificarea sportivilor înaintea startului calendarului competi-țional al Federației Române de Judo (FRJ) 2014 la categoriile de vârstă U12 și U14. 


Următorul turneu de anvergură va avea loc, în perioada 7-8 iunie, la Techirghiol: finala Campionatului Național de judo U12, organizat de FRJ în colaborare cu Primăria Techirghiol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0952 secunde