Juniorii români au acaparat podiumul la Mondialele de lupte pe plajă de la Constanţa

125
Juniorii români au acaparat podiumul la Mondialele de lupte pe plajă de la Constanţa - 24277036934396196751828477081369-1632649553.jpg

Articole de la același autor

După triumful cadeţilor, a venit rândul juniorilor români să îşi bage adversarii-n sperieţi la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă de la Constanţa. Astfel, juniorii români au cucerit nu mai puţin de 10 medalii - dintre care una de aur, trei de argint şi şase de bronz - la marea competiţie găzduită de Plaja Neversea.

Elena Irina Margaş a devenit campioană mondială la categoria +70 kg, în timp ce bronzul a fost adjudecat de constănţeanca Amalia Rătunzeanu, de la LPS „Nicolae Rotaru”.

La categoria 50 kg, Nicoleta Băjan a pierdut finala şi a rămas cu medalia de argint, bronzul fiind câştigat de Ana Maria Pîrvu, care a trecut în finala mică de o altă reprezentantă a României, Alisa Bora.

Într-un alt duel românesc pentru bronz, Andreea Baraga a învins-o, în limitele categoriei 60 kg, pe Teodora Sîrbu, iar la categoria 70 kg, românca Georgiana Copăceanu a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint, după ce a pierdut marea finală. În meciul pentru medalia de bronz la 70 kg, românca Paula Rotaru a învins-o pe compatrioata sa Bianca Andreiaş.

În întrecerea masculină, românul Erich Loidl a devenit vicecampion mondial la categoria 90 kg, bronzul ajungând la Georgian Tripon, victorios în finala mică.

La categoria +90 kg, Eduard Popescu a luptat perfect în finala mică şi a luat bronzul, performanţă care, din păcate, nu a putut fi repetată de Virgil Goşa, care a pierdut finala mică a categoriei 80 kg.

În urma acestor rezultate de excepţie, în clasamentul pe naţiuni, România s-a situat pe locul întâi la lupte feminine şi pe locul trei la lupte masculine.

XXX

Oaspeţi de seamă la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, acordând o serie de plachete de excelenţă în cadrul ceremoniilor speciale.

Peter Bacsa, membru UWW şi preşedinte al Federaţiei Maghiare de Lupte, Vaclav Scheiner, arbitru olimpic, şi Werner Bossert, preşedinte al Federaţiei Elveţiene de Lupte, au primit plachete în semn de apreciere din partea Federaţiei Române de Lupte. Totodată, preşedintelui de onoare al FRL, Cristian Poteraş, i-a fost oferită o distincţie în semn de apreciere pentru toată activitatea sa care a redeschis drumul luptelor româneşti pe plan internaţional.

Mondialele de la Constanţa nu ar fi putut avea loc şi fără sprijinul Ministerului şi Sportului, care l-a avut ca reprezentant pe Cristian Ghiţă, subsecretar de stat.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4839 secunde