La mâna Craiovei. FC Viitorul, șanse mari de a prinde cupele europene

356
La mâna Craiovei. FC Viitorul,  șanse mari de a prinde cupele europene - lamana-1525706014.jpg

Articole de la același autor

Campioana României, FC Viitorul, va întâlni vineri, 11 mai, de la ora 21.45, pe stadionul "Central" al complexului de la Ovidiu, pe CSM Poli Iași, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a din play-off-ul Ligii 1, penultima din acest sezon. Va fi ultimul meci din acest campionat în fața propriilor suporteri, astfel că jucătorii constănțeni își doresc cu atât mai mult obținerea unui nou succes. 

Ieșită de mult din bătălia pentru titlu, echipa antrenată de Gheorghe Hagi încă nu și-a luat gândul de a juca în cupele europene. Sunt șanse mari ca Viitorul să intre în primul tur preliminar al Europa League, meciuri care se vor disputa pe 12, respectiv 19 iulie.

Prima condiție este ca Viitorul să termine pe locul 4, ceea ce e foarte posibil, mai ales că principala contracandidată, Astra, înfruntă pe CFR și FCSB în ultimele două runde. Condiție necesară, dar nu și suficientă. Astfel, pentru ca și echipa de pe locul 4 să meargă în Europa League, este musai ca Universitatea Craiova să câștige Cupa României.

Oltenii s-au impus clar în manșa tur din semifinale, 5-1 cu FC Botoșani, arvunindu-și deja biletele pentru finală. În cealaltă semifinală se întâlnesc Hermannstadt și Gaz Metan (1-1 în tur), dar niciuna nu poate evolua în cupele europene: prima nu a depus dosar pentru licență europeană, iar cealaltă se află în insolvență.

v v v

Așadar, meciul cu Poli Iași are o miză semnificativă pentru FC Viitorul. Mai mult decât atât, Hagi a stabilit deja cele mai importante detalii ale pregătirii de vară.

După mini-vacanța ce va urma finalului de campionat, constănțenii se vor reuni pe 10 iunie, iar o zi mai târziu este programată vizita medicală, după care echipa va pleca în cantonament la Brașov, timp de nouă zile. La munte, Viitorul va disputa trei partide amicale, adversarele nefiind încă anunțate. Pe 20 iunie, constănțenii se întorc acasă, iar jucătorii vor primi două zile libere.

Viitorul va pleca în Polonia pe 22 iunie, unde va continua pregătirea până pe 6 iulie, stagiu în care va susține mai multe meciuri amicale, cu adversari de top, precum AEK Atena, Legia Varșovia sau Lech Poznan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5548 secunde