LPS Constanţa, final de an cu semifinală la Cupa Centana la tenis

225
LPS Constanţa, final de an cu semifinală la Cupa Centana la tenis - lps-1605211027.jpg

Articole de la același autor

Finalul de an aduce cu sine şi ultimele turnee de tenis, foarte importante în special pentru juniori. Dacă seniorii stau la adăpostul premiilor consistente câştigate de-a lungul timpului, cei mai tineri jucători au nevoie de victorii şi puncte pentru a putea urca în ierarhie şi a avea acces ulterior la competiţii de valoare.

Puternic afectat de pandemia Covid-19, sezonul naţional de tenis se apropie, încet-încet, să tragă obloanele.

Printre ultimele concursuri ale stagiunii, s-a numărat Cupa Centana, un puternic turneu de Categoria A, din Circuitul Național FRT, rezervat juniorilor U14, organizat de Grand Slam Tennis Club Bistrița şi disputat pe cele trei terenuri indoor ale clubului.

Pe tabloul feminin, principala favorită la trofeu a fost constănţeanca Iris Zbrancă, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. Ea a reuşit trei victorii în minimum de seturi: 6-1, 6-1, în turul întâi, cu Bianca Nica (AS Club Sportiv Tenis Nord Bucovina), 6-1, 6-4, în optimi de finală, cu Sara Maria Dragnea (Daimon Sport Club Bucureşti), şi 6-2, 6-1, în sferturi de finală, cu Maria Manolache (AS Club Tenis Leo Iaşi, cap de serie nr. 8), însă a fost învinsă, în semifinale, la capătul unei partide echilibrate, scor 5-7, 6-7 (3), de Alexia Ioana Tatu (CS Ten Club Tenis Buzău), care avea să devină şi campioana turneului.

În ultimul act, buzoianca a beneficiat de abandonul adversarei, Daria Ștefania Gligor (CS Mova Alba Iulia), la scorul de 6-3, 3-1 pentru Tatu.

În concursul masculin, Constanţa a avut un singur reprezentant, pe Tega Caradima, însă jucătorul legitimat la CS Mamaia Idu a fost eliminat încă din primul tur: 2-6, 6-4, 4-10 cu Vladimir Grinţescu (CS Dinamo Bucureşti, cap de serie nr. 3).

Grinţescu avea să ajungă apoi în finală, pierdută, scor 1-6, 5-7, în faţa lui Matei Tudoran (CS Radu Harnut TC Cluj-Napoca, cap de serie nr. 7).



Naţionalele de iarnă, anulate!


Din păcate, ziua de joi, 12 noiembrie, a adus o veste mai puţin plăcută juniorilor, care, în acest final de an şi în începutul anului viitor, nu vor mai putea participa la o competiţie importantă.

„În condiţiile în care anul 2020 este unul special, dat fiind actualul context al pandemiei Covid-19, din dorinţa de a respecta prevederile autorităţilor și foarte preocupată de starea de sănătate a tuturor celor implicaţi în competiţii - sportivi, părinţi, oficiali -, Federaţia Română de Tenis se vede nevoită, din păcate, să ia decizia de a anula ediţiile din lunile decembrie 2020 şi ianuarie 2021 ale Campionatelor Naţionale individuale de iarnă U12, U14 şi U16”, a transmis conducerea Federaţiei Române de Tenis.

Recordul lui Ilie Năstase

Ilie Năstase continuă să aibă cel mai bun procentaj victorii/înfrângeri la meciurile susţinute la Turneul Campionilor, 88%, după 22 de succese şi doar trei înfrângeri. Fostul mare tenismen român a câştigat de patru ori competiţia care încheie sezonul în circuitul profesionist masculin, în anii 1971, 1972, 1973 şi 1975.

Năstase este secondat de cehul Ivan Lendl (79,6%; 39 victorii, 10 înfrângeri), pe ultima treaptă a podiumul figurând elveţianul Roger Federer (77,6%; 59 victorii, 17 eşecuri). În Top 5, se mai află germanul Boris Becker (73,5%) şi sârbul Novak Djokovic (72%).

Ediţia de anul acesta a Turneului Campionilor se va desfăşura, în perioada 15-22 noiembrie, în Arena O2 din Londra. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6138 secunde