Lucian Bute, șanse de a boxa cu Jean Pascal în acest an

2566
Conducătorii InterBox și Groupe Yvon Michel (GYM), Jean Bedard și Yvon Michel, au confirmat că un duel între deținătorul titlului IBF la super-mijlocie, Lucian Bute, și campionul mondial al WBC, categoria semigrea, Jean Pascal, ar putea avea loc în acest an, informează site-ul canoe.ca.
"Dacă cei doi boxeri își câștigă fiecare meciurile în care își apără titlul mondial, cu siguranță această luptă ar putea avea loc. Rețeaua de televiziune HBO mi-a comunicat același lucru", a precizat Michel, promotorul pugilistului Jean Pascal.
Televiziunea americană HBO este cea care transmite întâlnirea dintre Lucian Bute și Edison Miranda, duel programat la 17 aprilie, și cea a pugilistului canadian Jean Pascal, care își va pune titlul în joc, la 14 aprilie, într-o gală ce va avea loc la Montreal, în fața americanului Chad Dawson. Pascal este boxerul care l-a învins pe românul Adrian Diaconu, la 12 decembrie 2009, într-un meci revanșă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC.
"Lucian Bute s-ar putea confrunta cu Jean Pascal sau Chad Dawson. Știm că poate urca la categoria semigrea", a precizat conducătorul Interbox, Jean Bedard, care îl reprezintă pe pugilistul român.
Potrivit site-ului canadian, Bute trebuie să mai câștige încă două lupte înainte de a se gândi la un duel cu Pascal.
În cazul unui succes cu Miranda, Bute îl va întâlni, cel mai probabil, pe câștigătorul luptei dintre Jesse Brinkley și Sakio Bika, ce va determina principalul pretendent la centura IBF, categoria super-mijlocie, care se află în posesia boxerului român. Această întâlnire obligatorie pentru titlu va avea loc, cel mai probabil, în această iarnă, în România.
"La sfârșitul lunii iulie, vom merge în România, deoa-rece Lucian vrea să se mai lupte cel puțin o dată în țara sa. Apoi, Bute ar trebui să mai aibă cel puțin o întâlnire spre sfârșitul anului, dar nu știm încă dacă această luptă va avea loc în Quebec", a menționat Bedard.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6511 secunde