Daniel Asaftei, dublu campion mondial de kempo

Mai tare ca rușii în lupta la sol!

505
Mai tare ca rușii în lupta la sol! - b97b0b4e65bf5a4daea73997cf8db994-1336075317.jpg
Sportivul constănțean Daniel Asaftei, de la CS Marina / Academia Navală "Mircea cel Bătrân", a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial individual de kempo, turneu care s-a desfășurat, zilele trecute, în Antalya (Turcia).
Unic reprezentant al Constanței în lotul României, condus de Amato Zaharia, Asaftei a devenit campion al lumii în probele de grappling și full-contact, categoria 70 kg.
La grappling, dobrogeanul a fost repartizat într-o serie foarte grea, marea majoritate a adversarilor săi provenind din spațiul ex-sovietic, însă a câștigat toate cele cinci meciuri, inclusiv pe cel cu rusul din finală, prin abandon. Punctul său forte a fost lupta la sol, tehnică pe care și-a perfecționat-o în ultima perioadă.
Și la full-contact, constănțeanul a făcut ravagii, impunându-se în toate cele șase partide, victorii la decizie, indiferent de tărâmul de provenință al oponenților: Ungaria, țările ex-sovietice sau continentul asiatic.

Pentru Daniel Asaftei, urmează acum participarea la Campionatele Europene de kempo, întrecere care va avea loc, la jumătatea lunii iunie, la Tallinn (Estonia). La acest concurs, se va lupta după regulile MMA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6945 secunde