Marele maestru George Grigore, campionul Cupei Sissa la șah

549
1
Marele maestru George Grigore, de la CS Victoria Techirghiol, este campionul celei de-a doua ediții a Cupei Sissa la șah, competiție găzduită, zilele trecute, de complexul "2 Cocoși" de pe b-dul IC Brătianu.

George Grigore a acumulat 6,5 puncte și a fost urmat în clasament de candidatul de maestru Constantin Dragomir (6 p) și maestrul internațional Cicirone Spulber (5 p), ambii de la CS Electrica Constanța.
Numărul mare de participanți, sportivi legitimați ori simpli pasionați ai sportului minții, a depășit capacitatea spațioasă a sălii de joc, fiind necesar un tur preliminar, unde favoriții s-au impus nu fără emoții. S-au disputat șapte runde, în sistem elvețian, cu un timp de gândire de 30 de minute pentru întreaga partidă, primul criteriu de departajare fiind victoria directă.
"Concursul a fost dominat cu autoritate de George Grigore, care a terminat neînvins, o surpriză plăcută fiind și Constantin Dragomir, unicul eșec al acestuia fiind în meciul cu șahistul campion. Un joc solid au arătat și tinerii Ionuț Stoian și Claudiu Constantin, ambii în vârstă de 22 de ani, legitimați la CS Cleopatra Mamaia, clasați în continuarea podiumului. În schimb, maestrul Alexandru Kutnic a dezamăgit", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa.
În timpul turneului, s-au înregistrat câteva mici incidente între jucătorii mai tempe-ramentali, însă arbitrul Claudiu Iordache a intervenit prompt și a soluționat de fiecare dată diferendele survenite. Cea mai drastică decizie a fost luată în cazul jucătorului Petre Scorțea, exclus de la clubul Sissa pentru viață nesportivă.
"Open-ul a arătat că șahul, deși este un sport care nu implică multă mișcare, impune o bună condiție fizică, aspect care joacă un rol important în bătălia pentru titlul de campion", a adăugat Rușa.

Comentează știrea

sorin
27 iulie 2013
sah

HOȚ în costum, caută sponsori...răspunde la numele de TONY

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.863 secunde