Marian Drăgulescu, demonstraţie de gimnastică la Eforie Nord

442

Articole de la același autor

Oraşul Eforie Nord s-a bucurat, în weekendul trecut, de prezenţa multiplului campion mondial şi european la gimnastică artistică, Marian Drăgulescu. Sportivul în vârstă de 40 de ani tocmai ce s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde nu a reuşit să obţină mult dorita medalie.

Marian Drăgulescu a fost însoţit de micuţii sportivi din cadrul secţiei de gimnastică ritmică de la CSS1 Constanţa. Campionul le-a arătat câteva exerciţii acestora, iar apoi i-a coordonat în timp ce ei executau anumite mişcări. Marian Drăgulescu ne-a povestit câteva întâmplări de la Tokyo, acolo unde nu oricine poate ajunge.

„A fost o experienţă superbă, deşi să ştiţi că japonezii sunt foarte stricţi. Sunt extrem de buni organizatori şi am avut toate condiţiile. Sălile de antrenament au fost la capacitate maximă, mâncarea a fost nemaipomenită, totul a fost exact aşa cum trebuie. Îmi pare rău că nu au putut asista spectatori în tribună. Probabil ar fi fost o atmosferă de vis”, a declarat Marian Drăgulescu.

Sportivul aşteaptă cu mari emoţii evoluţia Larisei Iordache în finala de la bârnă care va avea loc pe data de 3 august.

Marian Drăgulescu este născut în capitală şi are încredere în colega sa, chiar dacă aceasta va urca pe bârnă aproape într-un picior, din cauza unei accidentări suferite în calificări.

„Larisa este o luptătoare. Ştiu că poate obţine o medalie. Îmi pare rău pentru faptul că s-a accidentat, însă veţi vedea că nu se va da bătută aşa uşor. Noi suntem alături de ea şi îi vom ţine pumnii”, a mai spus Marian Drăgulescu.

Din păcate, pentru Marian Drăgulescu a venit şi vremea retragerii. Sportivul a împlinit 40 de ani şi este conştient că nu mai poate face performanţă din postura pe care a avut-o până acum. Pentru el va urma un capitol extrem de important în cariera sa, antrenoratul.

„Este foarte greu, dar a venit vremea să mă retrag. Voi fi în continuare ancorat în gimnastica românească. Am făcut performanţă ca sportiv şi îmi doresc să fac performanţă şi ca antrenor. Îmi doresc să cucerim multe medalii, aşa cum am făcut-o în trecut. Şi într-un final, îmi doresc să cucerim o medalie olimpică astfel încât să nu mai avem doar una, aşa cum se întâmplă acum”, a mai spus sportivul.

Marian Drăgulescu este un simbol şi, în acelaşi timp, un idol pentru fiecare copil care vrea să se apuce de sport.

Multiplul campion nu a avut o evoluţie prea fericită la Tokyo, acolo unde a ratat una dintre execuţii, însă optimismul său a făcut ca până acum să nu fie depăşit de vreun alt gimnast în performanţele sale.

Drăgulescu zâmbeşte atunci când vine vorba despre o viitoare generaţie. Întrebat dacă pe viitor vom avea un nou Marian Drăgulescu în gimnastica masculină, acesta a răspuns prompt: „Nu trebuie să gândim aşa. Nu este vorba despre acest aspect. Copiii trebuie să se pregătească, iar noi trebuie să le oferim condiţii. Şi veţi vedea că în acest fel vom crea campioni”, a concluzionat Marian Drăgulescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6187 secunde