Sâmbătă, la București, Steaua II - FC Farul 1-0

"Marinarii" au scăpat de retrogradare

1238
Învinși, dar salvați. Cu aceasta au rămas constănțenii din partida cu tânăra echipă
din Ghencea, care a retrogradat matematic în urma meciului de sâmbătă.

Cu trei etape înaintea încheierii Ligii a II-a, Farul e sigur că nu mai poate retrograda în urma rezultatelor. Chiar și dacă ar câștiga tot și i-ar egala astfel la puncte, 30, pe "marinari", Steaua II, prima echipă de sub linie, are dezavantajul rezultatelor directe, 0-2 la Constanța, 1-0, sâmbătă, în Ghencea, astfel că a luat drumul Ligii a III-a. În plus, Farul are de jucat și restanța cu CF Brăila.
Golul victoriei Stelei II în meciul din etapa a 27-a a campionatului a fost marcat în minutul 42 de Al. Lazăr, care a reluat din prima după o centrare de pe partea stângă a lui Filip.
Slăbuți în prima repriză, când au avut o singură ocazie (Stăncioiu 40), față de două ale puștilor Stelei II (Văduva 33, Vl. Rusu 36), "marinarii" au fost mult mai periculoși după pauză, când au dominat și au ratat multe situații de gol: Stăncioiu (62, 71), Husein (67 - bară), Sascău (75 - bară), Dutciuc (83 - bară, din 2 m). La faza din minutul 67, Farul a avut și penalty, Husein fiind tras de tricou în careu, dar arbitrul nu a dat nimic. Pe final însă, în minutul 87, profitând de spațiile din apărarea Farului, gazdele au fost aproape de a face 2-0.
Tehnicianul farist Gică Butoiu a fost nevoit să opereze de timpuriu schimbările, una în minutul 16, celelalte două la pauză, toate din pricina accidentărilor.
"Scorul este mincinos. Cine nu a văzut meciul și a aflat doar rezultatul poate rămâne cu o impresie greșită. Adevărul este că nu am avut deloc șansă. În repriza a doua am fost numai în jumătatea de teren a Stelei II și am ratat multe ocazii mari", a declarat, pentru "Cuget Liber, Ion Barbu, antrenorul secund al Farului.
***
Farul (antrenor, Gică Butoiu): Al. Răuță (46 Zdrâncă) - Nițescu, I. Barbu, L. Ștefan (cpt.), Pașcovici - Husein, Sascău, G. Munteanu (46 Păduraru), R. Stăncioiu, I. Lupu - Borza (16 Dutciuc).

Steaua II (antrenor, Leonard Strizu): C. Lungu - Cioceanu, Stegaru, E. Baciu, L. Filip - Năstăsie (56 Bâtfoi), Bejan (65 Vătăjelu), Al. Lazăr, C. Matei (46 Albu) - Vl. Rusu (cpt.), Văduva.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde