Liga I la fotbal, etapa a 22-a

„Marinarii” au tremurat pe final! FCV Farul, victorie preţioasă în bătălia pentru play-off

118
„Marinarii” au tremurat pe final! FCV Farul, victorie preţioasă în bătălia pentru play-off - 1-1643097985.jpg

Articole de la același autor

Început perfect de an pentru FCV Farul, care a obţinut un succes foarte important cu FC U Craiova, într-o partidă disputată pe stadionul „Central” al Academiei Hagi de la Ovidiu, contând pentru etapa a 22-a a Ligii I la fotbal.

La primul meci în tricoul alb-albastru, Michael Omoh a fost MVP-ul meciului, cu două goluri superbe, dar şi cu alte acţiuni care au creat mereu panică în careul advers.

Mijlocaşul nigerian a deschis scorul în minutul 5, cu un şut la vinclu de la aproape 30 metri, apoi golgheterul Jefte Betancor a mărit diferenţa în minutul 31, cu o execuţie de fineţe pe lângă portarul oltenilor. Scorul la pauză, 3-0, a fost stabilit de Omoh în minutul 45, care, lansat excelent de De Nooijer, a driblat un adversar şi l-a executat pe Popa din situaţie de unu la unu.

În repriza secundă, chiar dacă şi-a creat alte ocazii importante, Farul nu a mai înscris. În schimb, oaspeţii au făcut-o de două ori. Campagno a redus din diferenţă în minutul 52, iar în minutul 79, oaspeţii au cerut penalty. Sekou Sidibe a căzut în careu în urma unui duel cu portarul Marian Aioani, dar arbitrul Ionuţ Coza i-a arătat belgianului cartonaşul galben pentru simulare.

Pe final, „marinarii” au tremurat serios pentru a-şi conserva cele trei puncte vitale în lupta pentru calificarea în play-off. Asamoah a mai lovit o dată, în minutul 79, iar Sidibe a fost aproape de egalare în cel de-al doilea minut al prelungirilor, când şutul său din unghi a fost respins de la vinclu de Aioani.

S-a terminat 3-2 pentru FCV Farul, care ocupă în clasament locul şase, cu 35 de puncte.

FCV Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani, Boboc (min. 59, Mladen), Larie, Ghiţă, De Nooijer, Ciobanu (min. 65, Radaslavescu), Artean, Grameni, Purece (min. 59, Pires), Betancor (min. 87, Moldoveanu), Omoh (min. 59, Ganea).

XXX

FC U Craiova 1948 solicitase, luni, 24 ianuarie, recuzarea arbitrului Ionuţ Coza, delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) să oficieze partida cu Farul. Conducerea grupării din Bănie susţinea că arbitrul a greşit grav în două partide, în tur cu Farul şi în ediţia trecută a Ligii a II-a, cu Petrolul Ploieşti.

În meciul tur, scorul fusese egal, 1-1.

Foto: farulconstanta.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4833 secunde