Știința Petroșani - RCJ Farul Constanța, în Divizia Națională de rugby

"Marinarii" fac cunoștință cu "meseriașii huilei"

3079
Astăzi, este etapă intermediară în Divizia Națională de rugby. De la ora 11.00, RCJ Farul Constanța evoluează pe terenul unei echipe de mare tradiție, dar care, în ultimii ani, din pricina problemelor financiare, nu a mai făcut performanță: Știința Petroșani.

Runda a patra a DN de rugby îi găsește pe jucătorii Farului la Petroșani, unde fac și desfac grămezi alături de sportivii Științei. Dacă, în ultimele sezoane, "minerii" au fost victime sigure, de data aceasta, raportul de forțe este mult mai echilibrat. Și asta nu pentru că Petroșaniul și-ar fi construit între timp vreo super-echipă, ci pentru că Farul traversează o perioadă de schimbare de garnitură.
Antrenorii Mircea Paraschiv și Sorin Trancă au dat credit tinereții, iar debutul constănțenilor în actuala stagiune a fost unul ezitant, cu victorii chinuite (31-9 cu Poli Iași, acasă, 15-13 cu RCM Timișoara, în deplasare) în compania unor adversare cărora, nu cu mult timp în urmă, le dădea de la 50 de puncte în sus.
Momentan, "marinarii" ocupă locul doi în clasamentul Grupei B și se pregătesc de marele examen al primăverii: jocul cu lidera Steaua, la Constanța.
Iată și programul complet al etapei: Grupa A: CSM Bucovina Suceava - CSM București (formația oaspete, antrenată de constănțeanul Cristian Brănescu, are șanse să plece neînvinsă din Cetatea de Scaun), CS Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad - Dinamo București; Grupa B: Știința Petroșani - RCJ Farul Constanța, Steaua București - RCM Timișoara (stadion "Ghencea", ora 12.45, înregistrat la TVR 2), RC Bârlad - Poli Iași.
Meciul dintre Știința Baia Mare și Universitatea Cluj, contând pentru Grupa A, se va disputa pe 28 aprilie.

"Stejarii", primul joc din recalificările CM, la Botoșani
Echipa națională de rugby a României va susține primul meci din campania de recalificări pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011 la Botoșani. Partida se va disputa în data de 5 iunie, pe stadionul "Municipal", împotriva câștigătoarei dintre Lituania și Ucraina.
"Federația dorește promovarea rugby-ului în cât mai multe zone ale țării și a decis ca primele două partide din recalificări să le organizeze în provincie. Autoritățile locale din Botoșani au decis să înființeze o clasă de rugby la Liceul cu Program Sportiv și apoi un club de rugby și speră ca desfășurarea acestui meci internațional în orașul lor să atragă cât mai mulți copii către sportul cu balonul oval", informează site-ul frr.ro.
FRR va pune la dispoziția suporterilor din București autocare pentru a se putea deplasa la Botoșani.
Săptămâna aceasta, președintele FRR, Alin Petrache, va avea o întâlnire cu autoritățile lo-cale din Buzău, pentru a stabili dacă următorul meci al naționalei se poate desfășura aici.

Selecții la clubul CFR
Elevii care doresc să fie componenți ai clasei cu program special de rugby de la Grupul Școlar "I. Gh. Duca" sunt așteptați, zilnic, între orele 10.00 și 14.00, la selecțiile de la CS CFR și de la Grupul Școlar "I. Gh. Duca".
Înscrieri la trialuri se pot face și la telefoanele 0730.664.396 sau 0747.220.150.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Aprilie 2010
Stire din Sport : Adrian Senin a revenit la FC Farul
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Sport : Ultima șansă pentru "marinari"
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Sport : Placaje în București
Pagina a fost generata in 0.3778 secunde