Meciuri de oină, supervizate de un profesor din Japonia

170
Meciuri de oină, supervizate de un profesor din Japonia - samuraii-1459531167.jpg

Articole de la același autor

Invitat de seamă pentru președintele Federației Române de Oină, constănțeanul Nicolae Dobre, în ultima zi a lunii martie. 


Venit din "Țara Soarelui Răsare", japonezul Yamasagi Masahiro, profesor de educație fizică la liceul municipal din Matsudo, a luat parte la un eveniment sportiv amical, ce a avut loc în orașul Otopeni, în care federația a organizat trei meciuri demonstrative între elevii școlilor din Vidra și Chitila (ambele județul Ilfov) și școala Horia. 


Vizita este rezultatul contactelor multiple dintre federația română și oficialul nipon, din ultimii doi ani. Cu ocazia acestor meciuri de oină, profesorul Masahiro a avut prilejul să fotografieze și să filmeze întreaga desfășurare a jocului nostru național, fiind extrem de încântat de frumusețea oinei. La finalul partidelor, japonezul a încercat loviturile de baston, descurcându-se foarte bine, deoarece este jucător de baseball, sport foarte popular în Japonia. Președintele Dobre i-a dăruit oaspetelui nipon un tricou al naționalei de oină, o minge și un baston, precum și numeroase materiale promoționale privind jocul de oină, traduse în limba engleză. 


"În luna august sau septembrie, intenționăm să deplasăm o echipă de oină în Japonia, pentru a onora invitația care ne-a fost făcută. Acolo vom putea juca alternativ meciuri de oină și baseball, un sport foarte iubit de japonezi, care doresc să învețe și oina noastră străbună. Mă bucur că avem în jurul acestei colaborări oameni ca Someya Kunito, președintele Asociației Culturale Sportive Româno-Japoneze din Tokyo, care ne ajută în promovare. Vizita în România a profesorului Masahiro va avea sigur un aport major în familiarizarea oinei în Orientul Îndepărtat, acolo unde baseball-ul are un impact deosebit. Faptul că japonezii sunt interesați de oină mă bucură foarte mult, pentru că sunt un popor îndrăgostit de mișcare și sport", a afirmat președintele Nicolae Dobre. 


Oficialul FRO a dorit să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, în special autorităților locale din Otopeni și profesorilor de la unitățile școlare care au constituit echipele de elevi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Martie 2016
Stire din Sport : "Vrem să ducem oina în Japonia!"
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Sport : Frontiera Tomis "țintește"  titlul național
Pagina a fost generata in 0.4812 secunde