Nicolae Dobre, reales președinte al Federației Române de Oină

208
Nicolae Dobre, reales președinte al Federației Române de Oină - nicolaedobre3-1458586996.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 20 martie, în localitatea Horia din județul Constanța, a avut  loc Adunarea Generală a Federației Române de Oină. Președintele Nicolae Dobre a prezentat raportul de activitate pe întreaga perioadă a mandatului, apoi a fost supus apro-bării sistemul și calendarul competițional pentru anul 2016, taxele și cotizațiile pe anul 2016. 


În ultima parte a ședinței, s-au supus la vot candidaturile pentru un nou mandat de patru ani pentru conducerea FRO. După numărarea voturilor, Dobre a fost reales, în unanimitate, în funcția de președinte, la fel ca și "vicele" Cornel Săndu-lescu - reprezentant AJO Brăila. Echipa celor doi va fi întregită și de următorii membri ai Biroului Federal: Gigel Sava - CS Spicul Horia (jud. Constanța), Sergiu Frangulea - CS Cronos Bârlad, Călin Moje - ACS Tisa Sighetu Marmației, Cristian Văduva - Progresul Băilești (jud. Dolj), Dumitru Voiculescu - CS Dacia 2012 Mioveni și Laurențiu Șiclovan - CS Hoina Craiova. 


În cadrul ședinței de Birou Federal din data de 19 martie, a fost analizată și si-tuația cluburilor care nu au participat la nicio competiție timp de doi ani, fiind dezafiliate. Legat de acest subiect, Nicolae Dobre a declarat: "Lă-săm o poartă deschisă acestor cluburi, dosarele au rămas în sertarul federației, pentru reafiliere fiind nevoie doar de plata unei taxe modice". 


Vizibil onorat de încrederea ce i-a fost acordată, dovadă a muncii extraordinare pe care o depune de peste 10 ani în slujba oinei, din care 8 ani ca președinte, Nicolae Dobre a anun-țat demararea unor noi proiecte inte-resante pentru popularizarea spor-tului național al românilor de pretutindeni. 


"Federația Română de Oină va beneficia de cel mai mare buget din istoria sa și vom putea derula pro-iectele propuse pentru dezvoltare. Vor fi înființate două baze sportive în județul Constanța, una la Hârșova și cealaltă la Cumpăna, unde oina va fi ca la ea acasă. Suntem foarte încân-tați și de faptul că a fost votată Legea nr. 96 din 2014 prin care oina a fost legiferată ca sport național în Ro-mânia, un gest de recunoaștere națio-nală", a anunțat Dobre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Martie 2016
Stire din Sport : "Vrem să ducem oina în Japonia!"
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Sport : Frontiera Tomis "țintește"  titlul național
Pagina a fost generata in 3.0968 secunde