Începând din returul ediției 2009 / 2010

Meciurile din Liga I nu vor mai fi arbitrate de străini

831
Meciurile din Liga I nu vor mai fi arbitrate de străini - 0a558d4599812ec05864735715691c48.jpg
Noul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ioan Igna, a declarat, ieri, că în returul Ligii I nu vor mai fi aduși arbitri străini, acesta precizând că, după terminarea campionatului, FRF va semna o convenție cu UEFA, prin care nu vor mai fi acceptate brigăzi din alte țări.

"S-a terminat cu arbitrii străini. În vară, la seminarul susținut de Kyros Vassaras, cel care răspunde de arbitrii români la UEFA, și de instructorul UEFA Wilfried Heitmann, România va semna convenția cu UEFA în ceea ce privește arbitrii străini", a spus Ioan Igna.
La începutul lunii noiembrie 2009, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a hotărât interzicerea aducerii brigăzilor de arbitri străini pentru meciurile din Liga I, începând cu returul actualei ediții de campionat, măsură ce nu a fost agreată de reprezentanții cluburilor, care vor în continuare ca unele partide să fie conduse de străini. O decizie finală urmează să fie luată înaintea începerii returului (20 februarie). La 15 ianuarie, și directorul general al FRF, Ionuț Lupescu, declara că arbitrii străini nu vor mai conduce meciuri din Liga I, începând din retur.
Ioan Igna a explicat de ce a acceptat propunerea FRF de a ocupa postul de președinte al CCA: "Era normal să preiau eu postul, deoarece eram prim-vicepreședinte al CCA, iar în cazul în care se întâmpla ceva cu președintele comisiei, atunci eram cel mai îndreptățit, conform regulamentului. Poate era altul mai capabil, mai tânăr sau din București și nu din provincie ca mine, dar așa e regulamentul".
Șeful CCA a anunțat că, până la reunirea loturilor de arbitri, comisia va funcționa în aceeași componență: "Momentan, nu schimbăm nimic. Nu va veni nimeni până la data de 7 februarie, când se vor reuni loturile de arbitri".
Fostul președinte al CCA, Vasile Avram, a fost ales, luni, în cadrul Adunării Generale, vicepreședinte al FRF din partea Asociațiilor Județene de Fotbal și a fost nevoit, astfel, să renunțe la șefia comisiei de arbitri, deoarece o persoană nu poate cumula două funcții în cadrul federației. Avram ocupa funcția de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor de la 20 august 2009, când l-a înlocuit pe Aron Huzu.
Fostul arbitru internațional Ioan Igna a fost numit, marți, de către Comitetul Executiv al FRF, în funcția de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3331 secunde