Medalie de bronz pentru Gabriel Bitan, la Europenele de sală de la Istanbul

406
Medalie de bronz pentru Gabriel Bitan, la Europenele de sală de la Istanbul - 1-1678014759.jpg

Articole de la același autor

Atletul român Gabriel Bitan a cucerit, duminică, 5 martie, medalia de bronz în proba de săritură în lungime din cadrul Campionatelor Europene în sală de la Istanbul (Turcia).

Bitan, care fusese al treilea şi în calificări (8,03 m), a prins podiumul cu performanţa de 8 metri, fiind devansat în clasamentul final de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8,30 m, şi de suedezul Thobias Montler, cel mai bun din calificări, cu 8,19 m.

Aceasta este cea mai bună performanţă din carieră pentru Gabriel Bitan (24 ani), care se clasase pe locul opt la Europenele de sală din 2021, de la Torun, informează Federaţia Română de Atletism.

Bronzul lui Bitan este a doua medalie a României la Europenele indoor de la Istanbul, după argintul cucerit de Claudia Mihaela Bobocea, sâmbătă seara, la 1.500 metri.

Tot duminică, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul şapte (ultimul) la săritura în înălţime. Stanciu, care în calificări sărise 1,91 m, nu a reuşit decât 1,86 metri în finală. Titlul continental a fost câştigat de ucraineanca Iaroslava Mahucih, cu 1,98 m, argintul a revenit olandezei Britt Weerman, cu 1,96 m, iar bronzul a fost adjudecat de o altă reprezentantă a Ucrainei, Katerina Tabaşnik, cu 1,94 m. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1038 secunde