România - Danemarca 16-15, în finala mică a Campionatului European de handbal feminin 2010

Medalii de bronz, după un meci de poveste

682
Medalii de bronz, după un meci de poveste - 185fb97cf60d29cc561a42817ec2f3b9.jpg
Echipa națională de handbal feminin a României a cucerit medalia de bronz la Campionatul European 2010 din Danemarca și Norvegia. Ieri, tricolorele au făcut
un meci senzațional, 16-15
cu Danemarca, în finala mică, și au terminat pe podium competiția din Nord.

Se spunea despre naționala feminină de handbal a României că nu stă bine la capitolul moral, însă tricolorele au contrazis această idee. După înfrân-gerea din semifinale (sâmbătă, 23-25 cu Suedia), fetele antrenate de Radu Voina s-au refăcut rapid, în primul rând mental, și au luptat exemplar, până la ultima picătură de energie, în finala mică, în care adversară era chiar una dintre țările organizatoare, Danemarca.
Cu un portar, Talida Tolnai, în zi de grație și o apărare incredibil de mobilă și agresivă, România a dominat debutul jocului, danezele au preluat apoi conducerea, însă pauza le-a găsit în avantaj tot pe fetele noastre, 9-7. La reluare, am asistat la una dintre cele mai dramatice bătălii văzute vreodată pe semicerc. O încrâncenare gen Călugăreni sau Mărășești, cu Adina Fiera, Cristina Neagu, Oana Manea, Aurelia Brădeanu ridicând zid uman în calea atacurilor daneze. Iar atunci când apărarea era depășită, Tolnai a intervenit uluitor, cu brațul, piciorul și chiar cu freza. Practic, a închis poarta, primind în repriza secundă numai 8 (opt!!!) goluri. De altfel, procentajul de reușită a paradelor lui "Toto" a fost de 53%!

Un final nerecomandat cardiacilor
Cu trei minute înainte de final, România conducea cu 16-13 și a ratat desprinderea la patru goluri, iar Danemarca s-a apropiat periculos, 16-15. Ultimele zeci de secunde au fost dramatice, Tolnai a mai scos o minge grea și fetele noastre au ținut de scor până la final: 16-15 pentru România, care intră, astfel, în posesia medaliei de bronz. Mai mult decât atât, echipa noastră și-a asigurat calificarea directă la Campionatul Mondial din 2011.
Românii mai au un motiv de bucurie la Campionatul European. Cristina Neagu a fost inclusă în echipa ideală a turneului, fiind desemnată cel mai bun inter stânga.
Titlul de campioană europeană a revenit Norvegiei, care, în finala mare, a dispus, scor 25-20, de Suedia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Decembrie 2010
Stire din Sport : Nu desființați echipa!
Pagina a fost generata in 0.3556 secunde