Campionatele Europene de kaiac-canoe din Italia

Medalii pentru Alina Platon Chirilă și Cătălin Costache

817
"Oamenii apelor" de la CS Farul își fac încălzirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. Un canoist (Cătălin Costache) și o kaiacistă (Alina Platon Chirilă) cu legitimare la clubul fanion al litoralului au câștigat medalii la Campionatele Europene de la Milano (Italia), iar speranțele de reeditare a performanțelor la JO asiatice sunt tot mai mari.
Sâmbătă, echipajul masculin de canoe-4 al României, în componența Iosif Chirilă (sportiv crescut tot la CS Farul) / Andrei Cuculici / Florin Mironcic / C. Costache, a câștigat medalia de argint, parcurgând distanța de 1.000 de metri în trei minute, 24 de secunde și 559 de miimi, fiind devansat numai de echipajul din Belarus (3:23.386).
O altă medalie, de bronz, a fost câștigată de dublul A. Platon Chirilă / Lidia Talpă, al căror kaiac a trecut al treilea linia de sosire în cursa de 1.000 m. Ambarcațiunea tricoloră a fost cronometrată în trei minute, 49 de secunde și 932 miimi. Medalia de aur a revenit echipajului Ungariei (3:44.105), iar argintul, celui al Poloniei (3:47.095).
România a avut reprezentanți și în finala masculină de canoe 2 pe distanța de 1.000 m, unde Constantin Popa și Niculae Flocea au ocupat locul 6. De asemenea, la kaiac 4 X 500 m, Ionuț Anghel, Lehel Ercsei, Vasile Ștefan și Florean Mada s-au clasat pe poziția a patra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7321 secunde