Micii şahişti constănţeni şi-au făcut mat adversarii la "Trofeul Techirghiol-Mircea Pavlov"

342
Micii şahişti constănţeni şi-au făcut mat adversarii la

Articole de la același autor

Tinerii şahişti constănţeni au avut evoluţii foarte bune la turneul internaţional „Trofeul Techirghiol-Mircea Pavlov”, găzduit de sala de sport Techirghiol şi sala CS Sparta, în organizarea CS Sparta Techirghiol şi a Primăriei şi Consiliului Local Techirghiol, cu sprijinul DJST Constanţa.

Astfel, la categoria U8, după şapte runde, Christian Toma, de la CSS Palatul Copiilor Constanţa, s-a clasat pe locul al doilea, iar Sergiu Andrei Iordache, de la CS Năvodari, pe locul al treilea.

Tot după şapte runde, dar la categoria U10, Darius Mihai Tuzlaru, de la ACS Fianchetto Constanţa, a încheiat pe poziţia a treia, în timp ce, la categoria U12, podiumul a fost acaparat în totalitate de şahiştii de la Fianchetto. Campion a devenit Rareş Ştefan Satmarii, urmat, în ordine, de Turan Can Sonuvar şi Carina Cotoros.

Trecând la secţiunea Open, unde Trofeul Techirghiol a ajuns, anul acesta, la cea de-a XXVIII-a ediţie, este de remarcat medalia de bronz cucerită de Boris Itkis, de la CS Victoria Techirghiol, primele două poziţii fiind ocupate de şahişti din Republica Moldova.

Dincolo de cupe, diplome şi medalii, marele câştig al acestui turneu a fost acela că toţi copiii au beneficiat gratuit de analiza partidelor jucate, de lecţii şi consultaţii din partea Maestrului Internaţional Mircea Pavlov, antrenor emerit şi director de turneu, şi a antrenorului Iulian Mihailov.

Invitat de onoare a fost MMI Constantin Ionescu, antrenor federal, iar arbitrajul a fost asigurat de IA Claudiu Iordache, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Constanţa, şi NA Octavian Moise.

„Felicităm Clubul Sportiv Sparta Techirghiol şi pe antrenorul emerit Mircea Pavlov, pentru buna organizare şi profesionalismul de care au dat dovadă!”, a transmis antrenorul secţiei de şah a CS Năvodari, Daniel Panainte.

XXX

Doi dintre cei mai buni antrenori de şah din lume vin în România! La Campionatul Mondial de şah pentru juniori, programat la toamnă, în staţiunea Mamaia, antrenorii vor putea participa la seminarul FIDE susţinut de Ivan Sokolov şi R.B. Ramesh (FIDE Senior Trainers).

Seminarul se va ţine în limba engleză, în perioada 7-11 septembrie, zilnic, între orele 15.30 şi 19.00, iar printre subiectele propuse, se numără „Cum să predai elevilor tehnica finalurilor”, „Greşeli frecvente în calculul variantelor”, „Factorul psihologic în şah” (R.B. Ramesh), „Studiul clasicilor din şah şi corelarea cu şahul modern” sau „Dezechilibrul material şi încercarea de a stabili reguli generale de predare a acestuia” (Ivan Sokolov).

Înscrierile se fac la adresa [email protected], până la data de 15 august.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Năvodari

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3827 secunde