Moment emoţionant la Clubul Sportiv Farul Constanţa

Misiune îndeplinită! Cristina Bujin şi Aurel Tătaru s-au retras din activitatea competiţională

1314

Articole de la același autor

Cariera de sportiv de performanţă este una fără de pereche. O viaţă petrecută printre campioni, medalii, satisfacţii, dar şi foarte multă muncă. Cum nimic nu ţine o veşnicie, vine şi retragerea din activitate, moment în care se deschid însă noi perspective. La CS Farul, doi sportivi de top au raportat misiune îndeplinită!

Doi sportivi emblematici ai CS Farul Constanţa, Cristina Ioana Bujin şi Aurel Tătaru, au încheiat în acest an activitatea competiţională.

Timp de 24 de ani, Cristina Bujin a fost componentă a secţiei de atletism a clubului de pe litoral, pentru care a adunat 12 medalii la Campionatele Naţionale, dintre care cinci titluri de campioană, aproximativ 30 de selecţii la loturile naţionale, participând între 2012 şi 2021 la mai multe ediţii de Campionate Mondiale, Campionate Europeane, Jocuri Mondiale, Campionate Balcanice sau Jocuri ale Francofoniei. În probele sale preferate, săritura în lungime şi triplusalt, a reprezentat clubul Farul şi România la două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

În prezent, Cristina se dedică activităţii didactice, la CSS 1, acolo unde a format o grupă de copii pe care doreşte să îi îndrume pe calea grea, dar frumoasă a performanţei în atletism.

Aurel Tătaru, un nume reprezentativ în halterele româneşti, a activat ca sportiv al Farului începând cu anul 1993. În lupta cu greutăţile a învins de peste o 110 ori, în 45 dintre cazuri fiind declarat cel mai bun la Campionatele Naţionale de juniori, tineret şi seniori ale României. În palmaresul său mai notăm şi trei recorduri naţionale, precum şi o medalie de argint la Campionatul Mondial din Statele Unite din anul 1999, la care se adaugă nenumărate selecţii la loturile naţionale ale României şi participări la ediţii ale Campionatelor Mondiale sau Europene, cu clasări în imediata vecinătate a podiumului. 




„Moşul”, aşa cum îşi spune, a încheiat activitatea de sportiv la 43 de ani, predând ştafeta fiului său Darius, un tânăr care promite să-şi depăşească tatăl. Darius a preluat responsabilităţile tatălui în ale performanţei în stil mare, fiind declarat în premieră campion naţional de seniori la ediţia din acest an a Campionatului Naţional organizat la Botoşani.

„Le mulţumim celor doi sportiv retraşi din activitatea competiţională pentru determinare, fidelitate şi performanţele obţinute sub culorile Clubului Sportiv Farul şi le dorim să confirme la cel mai înalt nivel în activitatea de antrenor şi să scrie mai departe povestea clubului nostru”, a declarat directorul CS Farul Constanţa, Aurelian Arghir.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Farul Constanţa



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1738 secunde