Mondialele de rugby U20, ediția 2022, ar putea avea loc în România

275
Mondialele de rugby U20, ediția 2022, ar putea avea loc în România - rugby-1587732518.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Rugby (FRR) și-a depus oficial candidatura pentru a organiza, în premieră, Campionatul Mondial U20, ediția 2022, cea de-a doua competiție ca importanță după Cupa Mondială.

Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia, Franța, Anglia, Irlanda sunt câteva dintre cele mai importante naționale care vor putea fi urmărite de către fanii rugby-ului. Campionatul Mondial U20 reprezintă eșalonul de elită al acestei categorii de vârstă.

Zilele, FRR a primit din partea Guvernului României și a Ministerului Tineretului și Sportului o scrisoare de garanție, prin care este susținută oficial candidatura României, primind astfel asigurări că se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment la standardele internaționale solicitate.

"Este o provocare pentru noi să putem organiza în România această competiție care reunește cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii: creșterea exponențială a interesului pentru rugby și sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby la nivel național și internațional, o mai bună percepție a României din postura de organizator de evenimente sportive, investiții logistice de care vor beneficia pe termen mediu și lung comunitățile locale, îmbunătățirea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului în rândul tinerilor etc. Dincolo de toate acestea, este însă o oportunitate uriașă pentru iubitorii de rugby, de sport, să vadă aceste echipe în România, să trăiască o experiență incredibilă din postura de spectator.

Este foarte important că putem beneficia de infrastructura sportivă pe care România a realizat-o pentru organizarea EURO 2020, este un câștig pentru toată lumea, iar cu ajutorul autorităților locale, sperăm să reușim să modernizăm unele dintre bazele de rugby, investiții care pot ajuta enorm la creșterea și dezvoltarea rugby-ului românesc", a declarat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, citat de frr.ro.

XXX

În urmă cu doi ani, România găzduia, în premieră, pe stadionul "Arcul de Triumf" din București, World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă. La competiție, au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong și Canada, trofeul revenind echipei Fiji, care a învins în finală Samoa, scor 58-8. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4688 secunde