MTS / Eduard Novak dă asigurări: „România nu va fi exclusă din circuitul EURO 2020”

241
MTS / Eduard Novak dă asigurări: „România nu va fi exclusă din circuitul EURO 2020” - sportmts1404-1618405805.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 14 aprilie, la Palatul Victoria, a avut loc ședința Comitetului Interministerial de coordonare și organizare a turneului final al Campionatului European de fotbal 2020, cel mai așteptat eveniment sportiv desfășurat în România în acest an.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a condus discuțiile în cadrul reuniunii de lucru, în cadrul căreia a fost salutată semnarea Memorandumului prin care Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul EURO 2020 organizate pe teritoriul țării noastre să se poată desfășura cu spectatori, în limitele a 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Reprezentanții Federației Române de Fotbal au prezentat detalii operaționale legate de accesul spectatorilor și a fost luat în discuție, de asemenea, conceptul de „fan zone”, care urmează să fie supus aprobării specialiștilor în domeniul sănătății publice, o decizie în acest sens urmând a fi luată până pe 28 aprilie.

„Ne aflăm acum în etapa în care avem deja înfăptuită o mare realizare: a fost aprobat Memorandumul prin care Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul EURO 2020 organizate pe teritoriul României să se poată desfășura cu spectatori. Conceptul medical gândit în acest sens va permite prezența în siguranță a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Decizia Guvernului a fost una pe deplin justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România. Exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori. În acest moment, acest risc a fost eliminat, lucru care nu poate decât să ne bucure.

Ne rămâne acum sarcina de a realiza în mod concret și de a transpune principiile Memorandumului într-un act normativ”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Foto: Facebook / Ministerul Tineretului şi Sportului

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6966 secunde