Naționala de handbal feminin, calificată la turneele preolimpice

1190
Naționala de handbal feminin, calificată la turneele preolimpice - handbal-1323814527.jpg
Echipa națională de handbal feminin a României s-a calificat la turneele preolimpice grație medaliei de bronz de la Campionatul European din 2010, prinzând astfel primul loc atribuit Europei, din două posibile.
La turneele preolimpice, se califică echipele care ocupă locurile 2-7 la Campionatul Mondial din Brazilia. Printre cele opt sfert-finaliste ale competiției din America de Sud, stabilite în urma meciurilor de duminică și luni, se numără țara gazdă și Norvegia, care sunt deja calificate direct la JO de la Londra.
În acest caz, celelalte șase echipe calificate în sferturi, Rusia, Croația, Danemarca, Spania, Angola și Franța, au obținut biletele pentru turneele preolimpice, iar cea care va câștiga Mondialele obține participarea directă pentru JO de la Londra. Astfel, pentru turneele preolimpice mai rămâne un loc, ce revine Suediei, care a încheiat pe poziția a noua CM. Pe lângă echipele de mai sus, fiecare continent mai beneficiază de cel puțin un loc, stabilit pe baza clasamentelor competițiilor proprii, și mai poate primi încă unul dacă se numără printre cele mai bune două confederații de la CM.
Președintele FR Handbal, Cristian Gațu, a declarat, ieri, că România păstrează șanse de a evolua la Jocurile Olimpice, dar admite că acest obiectiv va fi mai greu de realizat: "Beneficiem de acest bonus, grație medaliei de bronz de anul trecut, de la Europene, și mergem la turneele preolimpice. Vom participa în grupa a 3-a, care va fi găzduită de echipa de pe locul trei de la Mondiale și din care vor merge la Jocurile Olimpice primele două clasate. Cred că vom avea șanse. După CM din Brazilia, echipa este încă, din fericire, în obiectivul de calificare la Jocurile Olimpice, doar că acesta va fi, probabil, mai greu de realizat".
Naționala României a încheiat CM din Brazilia pe locul 13, potrivit clasamentului dat publicității de IHF, după disputarea meciurilor din optimile de finală, fază în care tricolorele au fost eliminate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Sport : HCM Constanța, meci tare cu Știința Bacău
Pagina a fost generata in 1.2547 secunde