Naționalele de tenis de masă, calificate la Europenele din acest an

348
Naționalele de tenis de masă, calificate la Europenele din acest an - nationalele-1485364259.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminine de tenis de masă a României s-a calificat la turneul final al Campionatelor Europene din 2017, după ce a învins formația Olandei cu scorul de 3-2, în ultimul meci din Grupa B a preliminariilor, marți, la București, în incinta TVR.


În prima partidă, Elizabeta Samara (20 ITTF), s-a impus cu 3-1, în fața olandezei Rianne van Duin (407 ITTF). Britt Eerland (76 ITTF) a egalat surprinzător, 1-1, după ce a trecut de Daniela Dodean-Monteiro, cu 3-2. România a trecut din nou în avantaj după victoria splendidă reușită de Bernadette Szocs (62 ITTF), scor 3-2, în fața jucătoarei de origine chineză Jie Li (25 ITTF), fostă cvadruplă campioană europeană pe echipe (2008-2011) și vicecampioană continentală la simplu (2015). 


Olanda a reușit din nou să egaleze, 2-2, după ce Eliza Samara, cu vizibile probleme la genunchiul stâng, a fost învinsă de Britt Eerland cu 1-3. Punctul victoriei a fost adus de către Daniela Dodean-Monteiro, după o victorie în minimum de seturi, 3-0, cu Rianne van Duin.


România a ocupat primul loc în grupă, cu 8 puncte (maximum), urmată de Olanda, 4 puncte, Grecia, 3 puncte. Ultimul meci se va juca între Olanda și Grecia, echipa care va termina pe locul secund urmând să joace un baraj pentru calificarea la turneul final din Luxemburg, care se va disputa între 13 și 17 septembrie.


Și echipa masculină de tenis de masă s-a calificat la turneul final al Campionatelor Europene din 2017, după ce a învins Cehia în deplasare, cu scorul 3-1, într-un meci din Grupa J a preliminariilor.


Punctele echipei antrenate de Andrei Filimon au fost aduse de Ovidiu Ionescu (două) și Adrian Crișan.


România ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de Cehia, 4 puncte (3 j), Turcia, 2 p (2 j). România va juca ultimul meci cu Turcia, pe 7 martie, acasă. Un alt meci se va juca între Cehia și Turcia. 


Tricolorii vor acumula cel puțin șapte puncte și nu vor mai putea fi ajunși de adversari. Prima clasată se califică direct la turneul final din Luxemburg, care se va disputa între 13 și 17 septembrie, iar formația de pe locul al doilea va susține un baraj.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6306 secunde