Nicoale Forminte, noul antrenor coordonator al lotului național feminin de gimnastică

155
Nicoale Forminte, noul antrenor coordonator al lotului național feminin de gimnastică - nicolaeforminte-1473441202.jpg

Articole de la același autor

Conform site-ului oficial al Fede-rației Română de Gimnastică, Co-mitetul Executiv a analizat, pe baza rapoartelor Comitetelor Tehnice și ale antrenorilor federali, situația gimnasticii feminine în perspectiva noului ciclu olimpic și a marilor evenimente ale gimnasticii în perioada următoare.

Revenirea și menținerea gimnasticii feminine românești la cotele valorice cunoscute a impus adoptarea unor măsuri organizatorice menite a conduce la atingerea obiectivelor perioadei următoare, cu țintă finală Tokyo 2020. Centrul de greutate va fi la Deva, sub coordonarea antrenorului constănțean Nicolae Forminte, cel căruia îi revine responsabilitatea lotului de senioare, precum și coordonarea pregătirii olimpice Tokyo 2020. Drept urmare, la Deva, urmează a-și desfășura activitatea lotul național de senioare și junioare, precum și Centrul Național Olimpic de Pregătire junioare, cu mențiunea foarte importantă că schimbări în componența loturilor se pot produce constant, în funcție de evaluarea și evoluția valorică a sportivelor.

Cei care se vor ocupa de lotul de senioare sunt: Nicolae Forminte - coordonator, Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai și Adela Popa - antrenori.

În același timp, Larisa Iordache, Cătălina Ponor și Anamaria Ocolișan și-au exprimat dorința de a rămâne în pregătire la București, urmând a li se acorda tot sprijinul pentru a dispune de cele mai bune condiții de pregătire. Din păcate, s-a renunțat la serviciile a trei gimnaste, Diana Bulimar, Daniela Ciursniuc și Silvia Zarzu, care se vor pregăti în continuare alături de cluburile de care aparțin, ușa lotului național rămânând deschisă.

"Noile principii de organizarea răspund dorinței unanime de a asigura gimnastelor o pregătire unitară, cu un concept de pregătire unitar din punct de vedere metodologic și tehnic, mai ales la aparatul care suferim cel mai mult, paralelele. Dispunem de elemente de perspective, capabile să răspundă rigorilor unui program intens, talente care au posibilitatea unei ascen-siuni valorice", a spus noul antrenor coordonator Nicolae Forminte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8717 secunde