Noaptea când fotbalul românesc a plâns. Farul părăseşte Liga Campionilor după un meci de coşmar la Tiraspol

751
Noaptea când fotbalul românesc a plâns. Farul părăseşte Liga Campionilor după un meci de coşmar la Tiraspol - clipboard01-1689749766.jpg

Articole de la același autor

Când FC Farul Constanţa a câştigat titlul în Superliga, a fost sărbătoare în oraşul de la malul mării. Toată suflarea faristă aştepta să vadă această echipă jucând în preliminariile Ligii Campionilor, toţi aşteptau să afle numele adversarului. Şi adversarul a venit şi s-a numit Sheriff Tiraspol.

După o victorie la limită la Ovidiu, scor 1-0, Farul mergea în Transnistria pentru a juca "la calificare", aşa cum o spunea chiar managerul tehnic al constănţenilor, Gheorghe Hagi. Doar că, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Farul a făcut, probabil, cea mai slabă primă repriză de la înfiinţarea clubului. Constănţenii au legat cu greu 2-3 pase departe de poarta adversă, iar în finalul primei reprize a venit şi golul pentru Sheriff, aşa cum era de aşteptat.

În partea a doua Farul a încercat să arate mai bine, dar nu a putut decât să ducă meciul în prelungiri. Acolo, echipa lui Hagi a cedat lupta. Sheriff a punctat de încă două ori în prima repriză din prelungiri şi a obţinut calificarea în turul al doilea din preliminariile UEFA Champions League. Constănţenii se întorc acasă dezamăgiţi şi pregătiţi să înfrunte "periculoasa" echipă a armenilor, Urartu. Şi spun "periculoasă" mai în glumă, mai în serios, pentru că dacă Farul va juca la fel cum a făcut-o seara trecută la Tiraspol, orice adversar va fi periculos pentru campioana României. Întreaga suflare a fotbalului românesc a râs cu gura până la urechi când FCSB era eliminată după o dublă manşă cu danezii de la Silkeborg, scor 10-0. Atunci, Gheorghe Hagi, râdea de Tîrnovanu că avea lacrimi în ochi sau că plângea în hohote. Întreaga suflare a fotbalului românesc a râs de CFR Cluj atunci când ardelenii au fost învinşi de o echipă obscură, numită Dudelange. Aşa este, domnule Hagi. Tîrnovanu a plâns, suporterii FCSB au plâns, însă aseară a plâns fotbalul românesc. Şi până nu ne vom da seama spre ce direcţie trebuie să o luăm, nu ne vom vindeca. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6276 secunde